Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği arasında imzalan Değerlerimizi Hatırlıyoruz protokolü çerçevesinde medeniyetimizin değerlerini, yetiştirdiği âlimleri tanıma ve anlamalarına yönelik kitap okuma ve kitap tahlilleri ve söyleşiler düzenleyecek.

Atılan imzalar sonrasında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, imzalanan protokolle kitap ve okuma sevdasıyla büyüyen öğrenciler için neslimizi tanıyacak ve tanıtacak bir çalışmanın daha başlangıcının yapılmış olacağını ifade etti.

Daha önce ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik akademisyenlerin sunumlarıyla medeniyetimizin çınarlarını tanıtacak bir protokolün gerçekleştirildiğini, öğrencilerden çok olumlu geri dönütler aldığını belirten Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci, Değerlerimizi Hatırlıyoruz protokolü ile Karaman’ın yakından tanıdığı Prof. Dr. Abdullah Harmancı ve Orhan Buyruk’un, Bilgenin Gölgesi ve Merhaba Kudüs kitaplarının okunacağını, bu kitapların yazarlarıyla öğrencilerin söyleşiler düzenleyerek medeniyetimizin değerlerine dair bilinç kazanılmasına katkılar sağlanacağını dile getirdi.

Protokolün hayırlı olması temennilerinin ardından karşılıklı imzalar atıldı.