Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün kentte ekonomik düzeyi düşük, suç işleme riski yüksek olan Kepez ilçesindeki çocuklar için hazırladığı "Müzik Atölyeleri"nin açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrencilere çeşitli müzik aletleri dağıtıldı.

Kepez ilçesi Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi üzerindeki Müzik Atölyeleri’nin açılışına, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, atıl şekilde binanın restorasyonun tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu kaydetti. Türkiye’nin örnek bir projesini hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Tütüncü, "Bu proje ile çocuklara sosyal bir ortam sağlanıp, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına önemli buluyorum. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"ÇOCUKLAR HAYATA DAHA ÖZGÜVENLE BAKACAK"

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise bir toplumun sağlam temeller üzerinde yönelmesi, toplumun özünü oluşturan çocukların gelişimi eğitimi ve korunması ile mümkün olduğunu söyledi. İyi bir toplumsal düzenin sağlanması için çocuklara özen gösterilmesi gerektiğini altını çizen Tonbul, "Kamu ve özel kuruluşlar olarak çocuklarla alınacak her kararda yararı göz önünde bulundurulmalıdır. Çocukların suçlardan zararlı, alışkanlıklardan korunması, topluma ailesine faydalı bireyler olarak yetişmesi için projeler üretiyoruz. Çocukların kişisel yönden gelişiminin sağlamasına katkı sağlayan müziktir. Müziği seven çocuk, insanı sever. Müziğin diliyle eğitimi amaçlıyoruz. Müzik atölyeleri, maddi imkanı kısıtlı çocukların sosyalleşmesinin önünü açmak, moral ve motivasyonu arttırarak, zararlı alışkanlıklardan korumak sevgi ve saygı kavramlarını daha iyi anlamaları açından bu proje önemlidir. Çocuklarımız bu atölyeler sayesinde hayata daha özgüvenle bakacak" diye konuştu.

Sanatçı Sümer Ezgü ise toplumsal barış ve çocukların geleceği açısından projenin doğru bir yerde uygulandığını düşündüğünü söyledi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Tütüncü ve İl Emniyet Müdürü Tonbul, öğrencilerin konserini dinledi. Sınıfları gezen protokol öğrencilerle sohbet etti.

Müzik eğitimi alan öğrenciler ise, okuldan kalan boş zamanlarını atölyede değerlendirdiklerini belirterek, müzik sayesinde başka alışkanlıklara yönelmediklerini söylediler.Aileler çocuklarının mini konserini ise izleyerek, cep telefonları ile kaydettiler.

350 ÇOCUK MÜZİK EĞİTİMİ ALIYOR

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi,Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,Kepez Belediyesi, Antalya Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği’nin desteklediği proje kapsamında 350 öğrencinin müzik eğitimi almaya başladığı belirtildi.

Atölyelerde 50 keman, 6 çello, 1 kontrbas, 3 yan flüt, 3 trombet, 1 bateri, 5 gitar, 3 piyano ve 3 klarnet çocukların kullanımına sunuldu.

Öğrencilere sabah ve öğleden sonra olmak üzere müzik öğretmenleri tarafından eğitimlerinin verileceği kaydedildi.