Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi tarafından düzenlenen ’Zamansız ve Mekansız Okumalar’ etkinliğinde, yaşları 9 ile 15 arasında değişen 90 çocuk, cami bahçesi ve tramvay durağında kitap okudu.

AGD tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen etkinlik, Antalya Muratpaşa Cami bahçesinde gerçekleştirildi. Çevredekilerin meraklı bakışları altında kitap okuyan çocuklar, bilet kuyruğunda ve sokakta kitap okumaya devam ettiler. Yaşları 9 ile 15 arasında değişen 90 çocuk, tramvayda da kitap okumayı sürdürdü. Muratpaşa Cami bahçesine gelen çocuklar, banklarda namaz saatini bekleyen vatandaşların arasına oturarak kitaplarını okudular. Bazı çocuklar ise farkındalık oluşturmak amacıyla ayakta ve cami girişinde kitap okudu.

EDEBİ ESERLER OKUDULAR

AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Mahmut Pişirici, ortaokul ve lise öğrencileri arasında okuma gruplarının olduğunu söyledi. Pişirici, ’Okuyan Gençler Meydanlara İniyor’ etkinliği altında, toplumda kitap okuma bilincini geliştirmek amacıyla bugünkü etkinliğin adını ’Zamansız ve Mekansız Okumalar’ koyduklarını söyledi. Pişirici, "Tüm Türkiye genelinde bu saatte kitap okundu. Halkımıza tramvayda, camide her yerde kitap okunabileceğini göstermek istedik. Kitap okuma seviyesi düşük olan ülkemizde örnek olmak istedik" diye konuştu. 90 öğrencinin katıldığı etkinlikte edebi eserler okundu.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN

6. sınıf öğrencisi İsmail Aslan, örnek olmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini söylerken, Oğulcan Onur ise farklı yerlerde kitap okudukları için saygı gördüklerini dile getirerek, "Herkese kitap okumanın önemini göstermek için her yerde kitap okuyoruz" dedi. Mehmet Berkay Eser de normalde kitabı okulda veya evde okuduğunu belirterek, etkinliğin amacının insanları bilgilendirmek olduğunu söyledi.