Her yerde ve her zaman kitapla buluşmayı ve buluşturmayı amaç edinerek hazırlanmış olan Okuma Zamanı projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle, veliler öğrencileri ile birlikte kitap okudular. Okunan kitaptan sınav yapılan veliler, Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve kitabın yazarı Sait Çamlıca’dan ödüllerini aldılar.
Bifa Ortaokulu, Kemal Reis Ortaokulu, Karaman İmam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu iş birliği ile yapılan "Çocuğum İçin Okuyorum" isimli etkinlikle Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’nın “Çocuk Eğitiminde 33 Hata” isimli kitabı 450 öğrenci ve veliye ücretsiz dağıtıldı.

Haftada bir gün okulda gerçekleştirilen okuma saatinde aileler ve öğrencileri bir saat boyunca birlikte kitap okudular. Eğitimci Yazar Çamlıca’nın kitabını okuyan 150 veli, katıldıkları yarışmada kitabın içeriği ile ilgili soruları cevaplandırdılar.

Etkinlik çerçevesinde Sait Çamlıca ile okuyucuları, Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen programla buluşturulmuş oldu. Yarışmada her okulun ilk üçe giren velilerine ödülleri verildi. Seçilen kitabın çocuk eğitimi üzerine velilere bilgiler veriyor olması bu etkinliğin bir diğer kazanımı oldu.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptığı konuşmada çok değerli sonuçları olan bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan Bifa, Kemal Reis, Karaman İmam Hatip Ortaokulu ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulları idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür etti.

Sultanoğlu konuşmasında, velilerin geçmişte yaşadıkları sıkıntıları öğrencilere anlatarak örnekler vermesinin artık çocuklar için çok da önemi olmadığını belirterek “Bugünün çocukları bugünün imkanları ile büyüyor. Velilerimiz bu gerçeği bilerek eğitim stratejisi belirlemelidir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından konuşan Eğitimci Yazar Sait Çamlıca her çocuğun kendi zamanının meyvesi olduğunu ifade ederek “Büyükleri, çocuklarını ve torunlarını zamane çocuğu diyerek nitelendiriyor. Bilginin parmak uçlarında olduğu bir nesli eğitmek zordur. Çünkü çocuklarımız bu bilgileri dedelerinden veya babalarından görerek öğrenmiyorlar. Hayata, bilgiye ulaşma noktasında büyüklerinden bir adım önde başlıyorlar. 20 yıl önce çocuğu sokaktan içeriye katmak eğitimin parçasıyken, şimdi televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçiren çocuğu sokağa çıkarmak eğitimin bir parçası. Kendi çocukluğumuzu göz önünde bulundurarak çocukların yaramazlık yapma hakkı olduğunu unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Dinleyiciler tarafından beğeniyle izlenen program, Yazar Sait Çamlıca’nın en doğru bilgi kaynağı olarak nitelendirdiği çocukları sahneye çıkararak ailelerin kitap okuma bilgilerini onlardan öğrenmesiyle son buldu.