Türkiye’nin ilk çocuk şehri Minopolis’te, yeni yıl anketine katılan çocuklar beklentileriyle büyüklerin tercihlerini aratmadı. Ankete katılan çocukların yarısı yeni yılda ‘sağlık’ derken diğer yarısı da teknolojik ürünlere sahip olmak istediklerini söylediler.

Bakırköy Marmara Forum’da yer alan Çocuk Şehri Minopolis’te çocukların 2015’ten beklentilerinin sorulduğu yeni yıl anketi yapıldı. Ankete katılan 480 çocuğun yarısı yeni yılda sağlık ve huzur geriye kalanlar ise değişik teknolojik ürünlere sahip olmayı dileklerini söylediler.

CEP TELEFONU VE TABLET İLK SIRADA YER ALIYOR

Teknolojik ürünler arasından cep telefonu ve tablet çocukların en çok istedikleri ürünlerin başında yer aldı. Ayrıca ankette Noel Baba’nın gelmesi, milli piyangodan büyük ikramiye çıkması ve aşk gibi beklentiler de çıktı.

TÜRKİYE’NİN İLK ÇOCUK ŞEHRİ

Viyana Üniversitesi uzmanlarının iki yıllık araştırma ve planlama çalışmalarının ardından 2005’te Viyana’da açılan Minopolis, Türkiye’nin ilk Avrupai çocuk şehridir. Minopolis’ te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış iş yerlerinde gazete, hastane, polis, itfaiye, TV stüdyosu, banka, fabrika ve birçok alanda rol oynama yoluyla 100’e yakın işi tecrübe ediyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda eğitim koçları yönetiminde gerçekçi bir şekilde yaşatılıyor.