Milli Eğitim Bakanlığı ve Tübitak işbirliği ile yürütülmekte olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri konusunda Gevher Hatun Anaokulu toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 05.12.2012 tarihinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ülkü Çömelekoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akif Duman, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tübitak Projeleri Koordinatörü Soner Yurtdaş ve liselerimizin idareci ve öğretmenleri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ” TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), Toplumumuzun yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyerek, akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri desteklemek, ulusal öncelikler doğrultusunda Araştırma ve Geliştirme çalışmaları yürütmekle görevli, idari ve mali özerkliğe sahip bir kuruluştur. 

TÜBİTAK tarafından her yıl, ortaöğretim kurumlarımızda öğrenime devam etmekte olan öğrencilerimizi fen ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, öğrencilerimizin araştırma yeteneklerini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji,  Sosyoloji ve Tarih dallarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Proje çalışmalarına katılan öğrencilerimizin; problem çözme ve iletişim kurma, hayal etme, mantıksal düşünme, bilimsel yöntemle gerçek yaşamı ilişkilendirme becerileri geliştirilerek, bilimsel araştırma istekleri artırılmaktadır. Okul yöneticileri ve çok değerli öğretmenlerimizden beklentimiz, ortaöğretim öğrencilerimizi bu projeler hakkında bilgilendirerek, onların projeler aracılığıyla bilimsel araştırma isteklerinin artırılmasıdır.” dedi.
Daha sonra Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ülkü Çömelekoğlu ise ”Bu yıl 44. sü düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında başvurular TÜBİTAK tarafından 14 Ocak-24 Ocak 2013 tarihleri arasında alınacaktır. Bölge Yarışmasının 2013 yılı Mart ayı içerisinde ve Final Yarışmasının da 2013 yılı Mayıs ayında Ankara’da yapılması planlanmaktadır. Karaman ilimizdeki ortaöğretim kurumlarımızdan çok sayıda nitelikli projelerin çıkacağına inanmaktayız. “ dedi.
Program yapılan sunumlar ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.