Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulu'nda gerçekleşen programa KMÜ  Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Münir Oktay, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, TEMA Temsilcisi Halil Başkalkan, Ressam Türk Kadınlar Birliği Karaman Şube Başkanı Aynan Çolakoğu, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıdlı.

Açılış öncesi konuşma yapan Okul Müdürü Havva Nur Sezer’in konuşması; “Küçük çocuklar en önemli bilgileri kendilerine söylendiğinde değil, diğer çocuklarla oynarken ve fiziksel çevreyle etkileşim halindeyken kendi kendilerine yapılandırarak öğrenirler. Öğrenmenin beyin fonksiyonları üzerine kurulduğu düşünülecek olursa, yaşamın ilk yıllarında beyni uyaracak zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarının oluşturulması çocuğun bütünse gelişimini destekler.

Zeka gelişiminin %80’lik bölümünün erken çocukluk evresinde tamamlanıyor olması, okul öncesi dönemde farklılaştırılmış eğitim çalışmalarının gerekliliğini ön plana çıkarmaktadır. Bu amaçla anaokulumuzda kullanılmayan bir alanı değerlendirerek Çoklu Zeka teorisine göre düzenledik. Zekanın gelişmesinde biyolojik etkenler kadar çevresel etkenlerde önemlidir. Uygun çevresel koşullar, ortamlar ve uyarıcılar ile öğretmenin her öğrencinin bireysel farklılığına göre rehberlik yapması ve öğretimde yöntem zenginliği ile farklı zeka çeşitlerine hitap etmesini amaçladık” dedi.

Düzenlenen açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yetişkinler olarak çocukların hayallerini dinlemek gerektiğini ve ailelerin çocukların hayallerine göre hareket etmesi gerektiğini belirtti. Sultanoğlu, “Yetişkinler olarak çocuklarımızın farklılıklarını ve yeteneklerini ortaya çıkarmalıyız” dedi.

Okulöncesi eğitimin önemini de vurgulayan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, çocukların yeteneklerinin ortaya çıkmasında okulöncesi eğitimin belirleyici olduğunu söyledi. Sultanoğlu, “Çocuklarımızın yeteneklerin ortaya çıkarılması için okulöncesi eğitim önemli bir yere sahiptir. Çoklu Zeka Merkezinin de çocuklarımızın yeteneklerinin ortaya çıkmasında önemli bir katkısı olacağına inanıyorum. Böyle önemli bir merkezi çocuklarımıza kazandırdıkları için başta idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Program okul öğrencisi Yüksel Atik'in ''Mikroplar elden ele'' şiirini okumasıyla devam etti. Okulun duvarlarını resimleyen Aynan Çokaloğlu'na, İl Müdürü Sultanoğlu teşekkür belgesini takdim etti. Program Okul öğrencilerin danslı müzikli gösterinin ardından açılışa geçildi.

Okul öğrencilerinin milli ve manevi değerlerimizi, tarihimizin ve kültürümüzün önemli büyüklerini tanımaları amacıyla oluşturulan Türk Büyükleri Köşesi'nin ve Çoklu Zeka teorisine göre düzenlenen bölümün açılışı gerçekleştirildi.

Program hazırlanan ikramın ardından son buldu.