Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık alanında büyük dönüşümü gerçekleştirerek 12 yılda sağlık sistemini sil baştan kurduklarını söyledi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça ve Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuklara Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin dünü ve bugününü anlatan bir film gösterildi.

“12 YILDA SAĞLIK SİSTEMİNİ SİL BAŞTAN KURDUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Mahmut’un eşi, Bezmialem Vakıf Hastanesi’nin kurucusu Bezmialem Valide Sultanı anarak konuşmasına başladı. 2010 yılında kurdukları Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin vakfa ayrı bir boyut kazandırdığını ve üniversitenin seçkin akademik kadrosu sonucu özüyle buluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine söyle devam etti: “Türkiye eğitim, sağlık, adalet, emniyet alanlarında 12 yılda çok iyi yerlere ulaştı. Eğitim alanında 12 yılda 250 bin derslik açtık. Eğitimi fiziken ulaşılmaz olmaktan çıkardık. Burs ve yurt imkânlarını arttırdık. Eğitimle beraber bir diğer önceliğimiz olan sağlık alanında büyük dönüşümü gerçekleştirdik. Eskiden hastaneye ulaşmak, ilaç bulmak çileydi. Sorumluluk mevkiine geldiğimiz anda vatandaşımızın eczanelerden ilaç almasını sağladık. 12 yılda sağlık sistemini sil baştan kurduk.”

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin 171 yıllık hastane tecrübesi ile sağlık alanına yoğunlaşarak farkını ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, “Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin kısa zamanda dev bir kampüse ulaşarak uluslararası camiada önemli bir yere gelmesi vakıf kültürü açısından önem arz etmektedir. En önemli sorun TIP alanındaki hoca açığıydı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni kurma kararını aldık ve ilk olarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi’ni kurduk. Bu üniversitemizden sonra bu tarz sağlık üniversiteleri kurulmaya başlandı. Bunun en önemli nedeni doktor açığıydı. Büyükşehirlerimizde şehir hastanelerinin inşaatını başlattık. Bu ülkenin genç sağlıkçıları, 171 yıllık bir kurumda eğitim görüyorsa bu eşi olmayan bir özgüven vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Yeni Türkiye geleceğe dair hayaller kurabilmek ve bunları gerçekleştirebilmektir” dedi.

“Hedefimiz kendi alanında bölgemize referans olan bir sağlık üniversitesi olmaktır” diyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, şunları söyledi: “Anadolu büyük olma hedefini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlatmıştır. Biz de ilk sağlık üniversitesi olarak imkanlarımız ölçüsünde tüm binalarımızı restore ettik.”

“YENİ TÜRKİYE’NİN VİZYONUNU YANSITAN BİR ÜNİVERSİTE”

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Saffet Tüzgen, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anarak konuşmasına başladı. İlk sağlık üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin köklü hedefler belirlediğini söyleyen Prof. Dr. Saffet Tüzgen, “171 yıldır sağlık hizmeti veren köklü kurum, kendisine köklü hedefler belirledi. Üniversitemizin 2010 yılında 139 olan öğrenci sayısı 2014 yılı itibariyle 2059’a ulaştı. Gelecek sene bin öğrencinin daha aramıza katılması bekleniyor. Üniversitemizde insan yetiştirmek öncelikli hedefimiz oldu. İçinde bulunduğumuz kurum, kurulduğu günden bu yana hep okul olmuştur. Bezmialem Vakıf Üniversitesi son 2 yılda, YÖK sıralamasında yüzde yüz doluluk ile ilk sırada yer almıştır. Yeni Türkiye vizyonuna sahip akademisyenler yetiştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Törenin sona ermesinin ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça ve Hattat Hasan Çelebi, Sezai Karakoç’a ait ’Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ adlı şiirin son bölümünün yazılı olduğu tabloyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.