15 Temmuz hain darbe girişimin ardından vekâleten yürütülen dekanlık görevlerine asaleten atamalar devam ederken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Karataş getirildi. Yükseköğretim Genel Kurulunun 09 Kasım 2017 tarihli toplantıda gizli oylama sonucu aldığı kararla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ermin Aydın’ın vekâlet ettiği Fen Fakültesi Dekanlığına Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın asaleten ataması yapıldı.

Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri, yüksekokul müdürlükleri, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Karataş ayrıca Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeliğinde bulundu. Ankara, Cumhuriyet, Gaziosmanpaşa, Süleyman Demirel ve Karamanoğlu Mehmetbey üniversitelerinde görev yapan Karataş çeşitli sivil toplum kuruluşlarında etkin çalışmalarda yer aldı.

Dekanlık atamasının ardından yapılan devir teslim töreniyle görevine başlayan Karataş yaptığı açıklamada “Dekanlık eski yöneticilere ve kendisini dekanlık makamına uygun gören YÖK ile Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür ederim. Fakültemizi akademik ve idari anlamda daha ileriye götürmek için aşka şevkle çalışacağım.” dedi.

Bizde Karaman Gündem Ailesi olarak Prof. Dr. Mehmet Karataş hocayı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

PROF. DR. MEHMET KARATAŞ KİMDİR? 

1964 tarihinde Konya’nın Ilgın ilçesi haremi köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Konya’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. 1986-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. 1987-1990 yıllarında Ankara Üniversitesi’nde uzman olarak çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. 1999 yılında doçent ve 2008 yılında profesör oldu.

Ankara, Cumhuriyet, Gaziosmanpaşa, Süleyman Demirel ve Karamanoğlu Mehmet bey üniversitelerinde görev yaptı. 

Farklı üniversitelerde bölüm başkan yardımcılığı, bölüm başkanlığı, yönetim kurulu üyelikleri, yüksek okul müdürlükleri, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerini yürüttü. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) üyeliğinde bulundu.

Ayrıca, sosyal olarak da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldı. Farklı kurumlarda konferanslar verdi. Gazeteciler Cemiyeti  ve bir sivil toplum kuruluşunda Denetleme Kurulu Başkanlıklarını görevlerini yürüttü. 

2015 yılında, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Yayınlanmış 45 eseri ve 5 kitabı bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.