Bu organizasyon ile ilgili olarak; sınava katılım için son başvuru tarihinin 3 Şubat 2019 ve sınav tarihinin 17 Şubat 2019 olarak belirlendiğini kaydetti. 
Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına karar verildi. Bu bağlamda, projenin ilk aşamasında Adana, Trabzon, Edirne, Erzurum, Muş, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Alanya, Ankara, Hakkari ve Konya’da eğitimlere başlanması ve sürecin 4 aşamada tüm ülke genelinde tamamlanması hedeflenmektedir.
Eğitim programına dahil olan öğrencilerin, Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka alanlarında 24 ay derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında 12 ay süresince takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üretecekler. 
Tübitak il temsilcisi Doç. Dr. Murat Yıldız bu programla ilgili ayrıntılı bilgilere www.deneyapturkiye.org adresinden ulaşılabileceğini belirtti.