Karaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortak düzenlediği “Okullar Hayat Olsun Projesi” çerçevesinde Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulunda gerçekleştirilen örnek okul ve bahçe düzenlemesi açılış töreni yapıldı. Programa Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Projeler Şube Müdürü İkram Dikbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, öğrenciler ve veliler katıldı. 

“Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında altı okulun çevre düzenlemesinden spor sahalarına kadar birçok alanda çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Uğurlu, böylesi hayırlı bir işe vesile olan herkesi tebrik etti.

Belediye tarafından okul bahçesine yapılan spor alanları ve satranç dalında gösterdiği başarılar sebebiyle İl Satranç Federasyonu Temsilciği tarafından Başkan Uğurlu’ya lisanslı sporcu belgesi verildi.

Konuşmaların ardından belediye tarafından yapılan düzenlemeler gezildi. Okul bahçesi içerisinde bulunan dev satranç köşesi öğrencilerin ve konukların ilgi odağı oldu. Daha sonra konuklar tarafından okul bahçesi içerisine sedir dikildi. Program çeşitli ikramlarında ardından son buldu.