Kamil Özdağ Fen Fakültesi kep atma törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, fakültenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı. 
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törenle yaklaşık 80 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını fakülte birincisi Semiha Yakar yaptı.Semiha Yakar, mezuniyet töreni ile arkadaşlarının ve kendisinin hayatında bir sayfanın kapandığını fakat yeni bir sayfanın açıldığını vurguladı. Yakar, William Shakespeare’in “Dünya bir oyun sahnesi. Sırası gelen çıkar, oynar ve gider.” sözleriyle arkadaşlarına veda etti.

“Çocuklarınızdan desteğinizi hiçbir zaman esirgemeyin”

Fakülte birincisi Semiha Yakar’ın ardından kürsüye gelen Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, öğrencilere her sürenin bir sonu olduğu gibi bu sürenin de sonuna geldiklerini söyleyerek, “Çok büyük zorluklar yaşadınız ama Anadolu tabiri ile semeresini de görüyorsunuz. Değerli anne ve babalar evlatlarını okutabilmek için çocuklarının hasretleri ile yandılar ve çocuklarını okutmak için fedakârlık gösterdiler. Çocuklarınız artık ülkemize faydalı birer eleman haline geldiler. Çok şükür ki bugünü gördünüz, inşallah daha güzel günler görürsünüz. Değerli aileler, çocuklarınızdan desteğinizi hiçbir zaman esirgemeyin.” şeklinde konuştu. 

“Aldığınız eğitimi insanlığın yararına sunun”

Sami Özdağ, öğrencilere bugüne kadar gördükleri eğitimin sadece iş bulmak için olmadığını dile getirerek, “Bu eğitimlerin insanlığın istifade edeceği şekle dönüşmediği sürece bir faydası yok. İnşallah çalışma sahalarınızda insanlığın yararına sunacak, sorunlarına çare olacak işler yaparsınız. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

“Fakültemize 40 öğrenci daha alınacak”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, 2007 yılında kurulan ve 2009 yılında ilk öğrencilerini alarak geçen sene 44 mezun veren Kamil Özdağ Fen Fakültesinin, bu yıl 80 civarında mezun vereceğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Karataş ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesinin önümüzdeki 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerinin her birine 10’ar öğrenci olmak üzere 40 öğrenci daha alınacağını müjdeledi.


“Artık yük omuzlarınızda, bu bayrağı güzel yerlere taşıyacaksınız”

Dekan Karataş, 2010 yılında ailelerinden aldıkları emaneti bugün onlara aydınlanmış, dağarcığı bilgi ile dolmuş ve gönlü ülke sevdası ile yanan bireyler olarak teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek gençlere şöyle seslendi: “Artık yük omuzlarınızda. Büyük bir sorumluluk içinde bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Sizlere güvenim sonsuz. İnanıyorum ki, bu bayrağı daha güzel yerlere taşıyacaksınız.” 

“Baharlar yeniden vücut bulmanın müjdesidirler”

Mezun olan öğrencilere ‘meslektaşlarım’ şeklinde hitap etmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Karataş, “Bilesiniz ki biz her daim sizlerin yanındayız. Okulunuz, hocalarınız artık sizin için ailenizin bir parçası. Siz hayata yeni pencereler açarak devam ederken, biz sizin anılarınızla yaşıyor ve güzel haberlerinizden mutluluk duyuyor olacağız. Bildiğiniz gibi baharlar yeniden vücut bulmanın müjdesidirler. Hepinize baharı çok, kışı az bir gelecek diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi. 

“Hatıralarımızı bir gazinin madalyasını göğsünde taşıdığı gibi taşıyacağım”

Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ise mezuniyet töreni ile büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getirerek, “KMÜ ailesinin bireyleri olarak üniversitemizin kimliğini başarı ile temsil edeceğine inandığımız gençleri ülkemizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Sizinle birlikte yaşadığımız günlerin hatırasını bir gazinin madalyasını göğsünde taşıdığı gibi taşıyacağım.” dedi. 

“Diplomaların asıl sahibi aileleriniz”

Ailelerin çocuklarının dünyaya geldikleri andan itibaren hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Şimdi evlatlarınızın mezuniyetinin gururunu yaşıyorsunuz. Alacakları diplomalarda çok büyük haklarınız var. Aslında alacakları diplomaların asıl sahipleri sizlersiniz. Sizleri tüm öğrencilerimiz adına yürekten kutluyor ve bugünkü mutluluğunuzun ömür boyu sürmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

“Önemli olan yaşarken ölmek değil, öldükten sonra hatırlanmak”

Rektör Sabri Gökmen, alınan diplomaların eğitimin bittiği anlamına gelmediğine dikkat çekerek, “Eğitim bireyin kendini yetiştirmesi, insanın kendini tanıması anlamına geliyor. Önemli olan iyi, dürüst, çalışkan, ahlaklı bir insan olmaktır. Diplomalarınızı aldıktan sonra insanlara faydalı olabilmek için bütün imkânlarınızı seferber edin. Peygamber Efendimizin söylediği gibi ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır.’ Hayata yaşarken ölmek için değil, öldükten sonra da hatırlanmak için geldik.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından mezun öğrencilerin hazırlamış oldukları etkinlikler sergilendi. Fakülte birincisi Semiha Yakar’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından ise fakültelerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Diploma töreni ve kep atma ile birlikte etkinlik sona erdi.