TOKİ Anadolu Lisesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğünün EDEP (Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi) projesi kapsamında Kasım ayının konusu olan Dostluk ile ilgili bir takım etkinlikler gerçekleştirildi.
 
02.11.2012 Cuma Günü Okulumuzu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bekir AKSOY değerler eğitimi çerçevesinde düzenlenen etkinlikleri yerinde izledi.
"Kitap en iyi dosttur" sloganıyla ve Danış Kırtasiye desteğiyle kurulan kitap standını da gezen Bekir Aksoy öğrencilerimizle mini bir sohbet yaptı. Değerler eğitiminin önemine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü "Bizim insanca yaşamamızı sağlayan şey değerlerimizdir. Dünyamız düşmanca davranışlara sahne oluyor. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz değer dostluktur." dedi.
Konuşmasında ulusların kitap okuma oranında yükselebileceklerini belirten Bekir Aksoy yalnızlıklara en güzel çarenin kitaplar olduğunu bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacağını ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olduğunu söyledi.
Okul idaresine ve öğretmenlere ve emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Bekir Aksoy başarılarının devamını diledi. Okul Müdürümüz Sayın Mehmet BAŞTUĞ'da Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bekir Aksoy'a katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
05.11.2012 pazartesi günü okulumuzdan bir heyet Kılbasan İlkokuluna ve Belediyesine dostluk ziyaretinde bulundu.
 
Dostluk ziyaretinde Kılbasan İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine, öğrencilerimiz ve okulumuzun hazırladıkları hediyeler takdim edildi. Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Baştuğ dostluğun önemini belirten kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra her iki okuldan öğrenciler birlikte oynayarak vakit geçirdiler. Kılbasan Belediyesinin öğle yemeği ikramından sonra kafilemiz okulumuza geri döndü. Kılbasan'dan  ayrılış esnasında öğrenciler arasında duygulu anlar yaşandı. Kılbasan Belediyesine teşekkür ziyaretinde bulunan idareci ve öğretmenlerimize Belediye  Başkanı İbrahim Baykara, eğitime her zaman destek olduklarını ve olacaklarını söyledi.
Okul Müdürümüz Sayın Mehmet Baştuğ Belediye Başkanına ulaşım hizmeti ve yemek ikramından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Kılbasan İlkokulu Müdürü Sayın Tugay KOÇAK'a ve Kılbasan 75. Yıl Ortaokulu Md. Sayın Hakkı HATUNOĞLU'na gösterdikleri misafirperverlik ve dostluktan dolayı teşekkür eden Mehmet BAŞTUĞ,  Kasım ayı içerisinde dostlukla alakalı etkinliklerin devam edeceğini belirtti.