Hem ülkemizi hem de dünyayı daha yaşanabilir ve temiz çevre ile buluşturmak için devam eden çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mevlana İlkokulu öğrencilerine Sıfır Atık Projesi anlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Gültuğ Yıldırım öğrencilere Sıfır Atık Projesini anlattı. Projenin amacından bahseden Gültuğ Yıldırım, Atıkları kaynağında ayrıştırmak, miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve israfı önlemek için projenin başlatıldığını söyledi.

Geri dönüşümün öneminden bahseden Yıldırım, “Atıkların geri kazanımı ile elektrik enerjisi başta olmak üzere ekonomik değeri olan birçok ürün elde edilmektedir. Atık lastiklerden oyun parkı zemini, hurda metallerden atık su boruları ve hayvan gübresinden elektrik üretimi yapılmaktadır” dedi.

Geri dönüşüm konusunda yapılacak önerileri de sıralayan Jeoloji Mühendisi Yıldırım, “Tekrar kullanımı veya geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri tercih edebiliriz. Çevreye duyarlı ambalaj, bez torba vb. tekrar kullanılabilir ürünleri tercih edebiliriz. Suyu sürahi, cam bardak, matara kullanarak tüketebilir ve tek tarafı basılı olan kağıtların arkasını kullanabiliriz” diye konuştu.

Sunum sonrası öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu, yaşanabilir dünya için Sıfır Atık Projesinin önemli olduğunu dile getirerek geri dönüşüm bilincinin günümüz ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade ettiler.

Seminerin son bölümünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan hediyeler İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıhaliloğlu tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Seminer sonrası okulda incelemelerde bulunan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, okulda yapılan çalışmalar hakkında Okul Müdürü Mevlüt Gebeş’ten bilgiler aldı.