Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize temel insani değerleri kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında  “Dürüstlük” konusuyla ilgili yapılan etkinlikler görüşülerek düzenlenen yarışma sonuçları açıklandı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yıllarında gerçekleştirilen kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi bu yıl da devam ediyor. Bu dönemin ilk konusu olan “Dürüstlük” değeriyle ilgili ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından ödülleri verildi.

Gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, neslimizin yetişmesinde ahlaki değerlerin önemine dikkat çeken Asım Sultanoğlu, “Geçmişten günümüze ‘Dürüstlük’ tüm inanç ve felsefelerin ortak değeri olmuştur. Dürüstlük ilkesini benimsememiş hiçbir birey ve toplum uzun süre varlığını sürdüremez, muhakkak çöküş içerisinde olur. Bu gerçekliği bilen geçmişimiz; bireysel ve toplumsal ilişkilerde, ticarette, inançta dürüstlükten taviz vermeyerek eşsiz örnekler sergilemiştir. Bunun için her işinde dürüstlüğü temel ilke edinmiş, güven duygusunu verebilmiş gençler yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

Dereceye giren eserler hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, çalışmalarından dolayı okul yöneticilerini ve öğrencileri tebrik etti.