Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş, güvenin olmadığı yerde aşkın olmayacağını belirterek, “Hayvanlar aleminde aşk vardır ve en güzel örneği angut kuşudur. Eşlerden biri ölünce eşi onu terk etmez ve kendisi de ölene kadar orada bekler” dedi.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Duygu Eğitimi ve Aşk’ konulu konferans gerçekleştirildi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Engin Deniz, “Fakülte olarak sadece derslerle yetinmek istemiyoruz. Konferans dizileriyle bilim dünyasının farklı akademisyenlerini öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Prof. Dr. Ersin Altıntaş, aşk ve duyguyla bilgisini birleştirdi. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bireylerin mutluluğu dışarıda değil kendi iç dünyasında bulması gerektiğini vurgulayan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş, “Avrupa milletleri en geri millet iken bilim ve sanayinin gelişmesiyle en eğitimli millet olarak ortaya çıktı. Ancak bilim ve sanayideki gelişmeler farklı sorunları da beraberinde getirdi ve duygular köreldi. İnsanlar hissizleşti. Sevgi ve aşk kaybolurken, mutluluk unutuldu ve yanlış yerlerde aranmaya başlandı” diye konuştu.

Prof. Dr. Altıntaş, Türk edebiyatında aşk konulu farklı eserlerden örnekler verdi. Hz. Mevlana’nın da tasavvuf aşkı ile Allah’a yöneldiğini belirten Altıntaş, aşk üzerine yazılmış ilk roman örneği olan Sebahattin Ali’nin ’Değirmen’ isimli kitabından örnekler verdi. Prof. Dr. Ersin Altıntaş, “Aşk konulu eserler edebiyatımızda intihar, ihanet ile son buluyor. Ancak güvenin olmadığı yerde aşk olmaz, bunu unutmamak gerekir. Hayvanlar aleminde aşk vardır ve en güzel örneği angut kuşudur. Eşlerden biri ölünce eşi onu terk etmez ve kendisi de ölene kadar orada bekler” dedi. Altıntaş, “Bir kadını veya bir erkeği tercih etmek, bütün erkek ve kadınlardan vazgeçerek, bundan pişman olmamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Engin Deniz tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.