Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı, geçen yıl pilot il olarak seçilen ve başarılı bulunan Karaman'da Türkiye genelindeki tüm Yatılı Bölge Ortaokulları (YBO)'na yönelik 'E-Etüt Projesi'ni başlattı.
Ülke genelinde 495 YBO'nun 35 bin 8. sınıf öğrencisi proje kapsamında mayıs ayının sonuna kadar 18.30-20.30 saatleri arasında Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerini hem takip edecek hem de sorularının cevabını öğrenebilecek. Karaman Valisi Murat Koca'nın da hazır bulunduğu tanıtım programında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri yapılacak etütlerin YBO'lar tarafından http: //konferans.meb.gov.tr/eetut adresi üzerinden online olarak takip edileceğini belirterek, projenin hem öğrenciler hem de Karaman adına her anlamda kazanımları olacağını söyledi.

YBO'lardaki öğrencilerin büyük oranda dershaneye gidememeleri ve ekonomik olarak zor durumda olmaları nedeniyle e-etüt projesinin öneminin daha iyi anlaşılacağını dile getiren Aksoy, söz konusu çalışmanın en sağlıklı şekilde yapılması için tüm imkanlarını kullanacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy'un selamlama konuşması ile başlayan proje Türkçe dersi ile devam etti. Vali Murat Koca ilk dersin bir bölümünü takip ederek ilgililerden bilgi aldı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Koca, Karaman'ın önemli bir projede Türkiye geneli bir uygulamada aktif rol aldığına dikkatleri çekerek, çalışmanın ilin tanıtımına da katkısı olacağını söyledi. Tanıtım programı basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile sona erdi.