Kuruculuğunu Deniz Yapıcı ve Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Ana Sınıfı öğretmeni Raziye Gençer Pete'in yaptığı EMPATHY WITH THE COLLABRATION OF EMOTIONS (Duyguların İşbirliği İle Empati) eTwinning projesi başarıyla tamamlandı.

Okul öncesi eğitimden liseye kadar birçok öğretmen ve öğrencinin katıldığı proje çocukların bütün canlılarla empati kurmasını öğretti. Karaman’da Yunus Emre Ortaokulundan Ali Remzi Zengin, Karaman Lisesi'nden Özlem Kesici Ünver'in ortağı olduğu projede, İtalya'dan 2, Romanta'dan 2, Azerbeycan'dan 1olmak üzere toplam 5 yabancı öğretmen ve öğrencileri görev aldı.

Proje kurucusu Raziye Gençer Petek proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bu proje; öğrencilerin, kendi çevrelerinden başlayarak, bütün dünyadaki insan bitki ve hayvanların farklı özelliklerini tanıma, onların yaşamları hakkında fikir sahibi olma, empati kurma, hoşgörü davranışı geliştirme gibi özelliklerini geliştirmek amacı ile kurulmuştur. Bu bağlamda öğrenciler hoşgörünün, kültürel açıklığın ve diyaloğun önemini kavramış, hoşgörüsüzlüğün, ayrımcılığın ve ön yargıların toplumları nasıl olumsuz etkilediğini araştırmışlardır. Farklı ülkelerden ayrımcılık karşıtı aktivistlerin yaşam öyküleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında fikir sahibi olmuşlar, bunları nasıl devam ettirebilecekleri konusunda kendi yaratıcı fikirlerini ortaya koymuşlardır. İlk olarak yakın çevremizden başlatarak, kedi barınakları ve kuş yemlikleri yaptık. Kışın ağır şartlarından hayvanları koruduk. Daha sonra bitki yetiştirdik, çiçek diktik, fidan tüpledik. Böylece bitkilerle de empati kurduk. Daha sonra faklı kültürlerden insanlar ve insan hakları savunucularının hayatlarını ve felsefelerini öğrendik” şeklinde açıklama yaptı.