Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) işbirliği ile düzenlenen Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri Pazaryeri 2014 etkinliğinin altıncısı Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Her yıl çok sayıda şirketin ödül aldığı etkinlikte bu yıl bireysel olarak “Her Okula Şiir Kitaplığı” kampanyası ile şair, editör ve yayıncı Enver Ercan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Katkı Ödülü’nü aldı.

Enver Ercan, sosyal medya üzerinden başlattığı “Her Okula Şiir Kitaplığı” kampanyası ile ilk 50 başvuruya 90’ar kitaplık setler gönderdiklerini söyledi. Sorumlu edebiyat yayıncılığının önemine dikkat çeken Ercan, sosyal sorumluluk sahibi edebiyatçı duruşuna uzun yıllardır önem verdiğini ve 10 yıldır Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğiyle 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde İstanbul’un çeşitli merkezlerinde şiir kitabı ve dergi dağıttıklarını belirtti. Ayrıca, bu yıl Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 40. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle hem İstanbul’daki etkinlikte, hem de yine aynı vesileyle Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nda toplam bin 500 kitap dağıttıklarını, İzmir Konak Belediyesi’ne 2015 yılının 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yine bedelsiz dağıtılmak üzere bin 500 kitap gönderdiklerini dile getirdi. Edebiyata katkının sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Ercan, “Son yıllarda gelişen teknolojik gelişmeler pek çok şeyi daha işlevsel kılıyor; kitlelere daha rahat erişebiliyoruz. Bu nedenle, şiir kitaplığına gereksinim duyan okullara daha rahat ulaştık ve Türkiye’nin dört bir yanına kitaplar gönderdik” dedi.

CSR Europe (KSS Avrupa) tarafından geliştirilen ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) tarafından düzenlenen Pazaryeri etkinliğinde şirketler, kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını diğer şirketler ile kamu, sivil toplum yöneticileri ve ilgili paydaşlar ile paylaşıldı.