Fatih Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi kapsamındaki kasım ayının konusu olan  “Barış “ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ‘u makamında ziyaret ettiler.

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ziyarette İl Milli Eğitim Müdürüne zeytin dalı verdiler. Öğrenciler konuyla ilgili yaptığı açıklamada: Nuh tufanı sona erdiği zaman Hz.Nuh, gemisindeki güvercini etrafta hayat belirtisi olup olmadığını görmeye gönderdi. Beyaz güvercin gemiye taptaze bir zeytin dalıyla geri döndü. O günden bu yana zeytin dalı taşıyan beyaz güvercin barışın simgesi olduğunu belirttiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY konuşmasında;”  Barış kavramının eğitim içerisinde yer olması kaçınılmaz bir durum olmuştur. Günümüzde şiddet olaylarının özellikle fiziksel şiddet olaylarının artması barış eğitimini kaçınılmaz kılmaktadır. Kişisel çatışmaların ve şiddetin yaşandığı toplumumuzda okullarda barışçıl bir ortamın sağlanması ve çatışma çözme becerilerinin kazandırılması kuşkusuz çok önemlidir. Barış eğitimi çerçevesinde hazırlanmış barış eğitimi programında iletişim becerileri, empati becerileri, öfke yönetimi becerileri, problem çözme becerileri ve arabuluculuk becerilerinin öğrencilerimize kazandırılması ve onlar tarafından içselleştirilmesi hedeflenmektedir.”dedi.