Karaman genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere yönelik Evrensel ve Etik Değerler Bilinci ve Kültürü kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında 2013 Mayıs ayı ‘’Ahlak’’ değerini en iyi işleyen okullara belgeleri, resim-afiş, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.
  Valilik Toplantı salonunda  yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Oduncu,Şube Müdürleri Yavuz Selimoğlu,Adem Büyükzengin,okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
  Ödül töreninde projenin başarıyla yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Oduncu “ Projemiz ilimiz genelinde okullarımızın yoğun katılımıyla devam etmekte,Değerler eğitiminin amacı, çocuğun doğuştan getirdiği en iyi tarafı ortaya çıkarmak; kişiliğinin her yönüyle gelişmesini sağlamak; insani mükemmelliğe ulaşmasına yardımcı olmak; bireyi ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak, bunun yanında iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır. Yarışmada dereceye giren bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum ” dedi.
  Ödül töreni dereceye giren okullara ve şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere belge verilmesiyle sona erdi.
 
İlkokullar Alanında:
1. Abdurrahim Karakoç İlkokulu
2. Dr. Faruk Sükan İlkokulu
3. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu
 
Ortaokullar Alanında:
1. Esentepe Ortaokulu
2. Yunus Emre Ortaokulu
3. 100. Yıl Ortaokulu
 
 
 
Liseler Alanında;
1. Bifa Lisesi
 
Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları;                        
 
Resim-Afiş Yarışması Birincileri;
 
1. İlkokul: Teslime KAÇMAZ- Esentepe İlkokulu
3. Ortaokul: Rumeysa KAYATÜRK-Mümine Hatun Ortaokulu
5. Lise: Gülbahar UÇAR-Karaman Anadolu Öğretmen Lisesi
  
Şiir Yarışması Birincileri;
 
1. İlkokul: Muhammet Abdullah ÖZDEMİR-Durmuş Ali Gülcan İlkokulu
2. Ortaokul: Numan ÖZDEMİR- Anafartalar Ortaokulu
3. Lise : Mehmed Sami KARAHASAN- Karaman Anadolu Lisesi
 Kompozisyon Yarışması Birincileri;
 
1. Ortaokul: Ayşe Nur ÖZEL- Zübeyde Hanım Ortaokulu
2. Lise: Ebru Kaymak- Bifa Lisesi