Edremit İmam Hatip Lisesi (İHL)’nde Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokole bağlı olarak okuma kültürünü geliştirme ve yaygınlaştırma amaçlı Z-Kütüphane açılışı Kaymakamımız Ali Sırmalı tarafından yapıldı.

İHL’de düzenlenen açılış töreni sonrası Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve İlçe Malmüdürü Musa Asır öğrencilerle birlikte okuma saati etkinliğine katıldılar.

Kitap okuma saatinin ardından öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Sırmalı, “Valimiz Ersin Yazıcı’ın himayelerinde başlatılan BENGİ Projesinin önemli bir etkinliği olan kitap okuma etkinliğinin; bireyleri, toplumu geliştirdiğine dikkat çekerek, akademik başarıyı, kişisel gelişimi desteklediğini ve bu nedenle vazgeçemeyeceğimiz bir kültür öğesi olduğunu belirtti. Açılışı yapılan Z kütüphanesinin okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Sırmalı, öğrencilerin daha iyi yarınlara hazırlanabilmesi için imkanlarının genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak Z Kütüphanelerinin tüm okullarımıza yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’da, “Bugün Edremit İmam Hatip Lisesinde açılan Z-Kütüphane ile birlikte İlçemiz genelinde Z kütüphane sayısı yediye ulaştı. Bunlardan üç tanesi hayırsever kişiler tarafından, dört tanesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması ve okuma kültürünün geliştirilmesi için Z-Kütüphanelerin yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edeceklerini, fiziki şartları uygun olan okullarda Z-Kütüphane açılmasını hedeflediklerini belirtti.