BENGİ Projesi kapsamında Şehit Kadir Altınöz İlkokul-Ortaokulu’nda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, “BENGİ” Projesi hakkında öğrencilere bilgi verdi ve burada olma nedenlerinin projenin bir amacı olan okuma alışkanlığının öğrencilere kazandırmak olduğunu ifade etti. Yürütülen kitap okuma etkinliklerine bu yıl da devam edileceğini, okulda kitap ihtiyacı varsa temin edileceğini belirtti. Konuşmasında Japonya örneğini de vererek Japon toplumunda kitap okuma oranının yüksekliğini vurgulayarak ülkemiz için örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Ali Sırmalı kitap okuma saatinden sonra öğretmenler odasında öğretmenler ile tanışarak sohbet etti. Samimi bir havada gerçekleştirilen sohbet sonrasında öğretmenlere yeni eğitim-öğretim yılı için başarı dileklerini iletti.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç da konuşmasında “İlçemizde eğitime önem veren bir kaymakamımız olduğu için çok şanslıyız. İlçemizdeki eğitim için elinden geleni fazlası ile yapmaktadır ve bu da eğitimimizi olumlu yönde etkilemektedir. Eğitime verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Kitap okuma etkinliğinde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Hamidiye Mahallesi Muhtarı İrfan Kolçak; okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldiler.