Edremit Mesleki Eğitim Merkezi’nin AB Ulusal Ajans projesi olan "Yeni Girişimciler ve Romanlar İçin Girişimcilik Önerileri Projesi"nin uluslararası üçüncü toplantısı 22-27 Ekim 2014 tarihleri arasında Edremit’te yapılıyor.

Proje için Almanya, İspanya, Macaristan ve Romanya’dan toplam 17 kişilik heyet Edremit’e geldi. Güre Saruhan Otel’de çalışmalarını sürdüren ekip, Edremit Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek burada öğrenci ve kursiyerler hakkında bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Yenigün, Edremit Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül, 2013 Haziran döneminden bu yana proje için ilçede okul personeli, yerel yönetimler ve oda temsilcilerinin katkıları ile çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Projenin maksadının Roman vatandaşları iş sahibi yapmak olduğu ifade edildi. Şimdiye kadar Macaristan ve Almanya ayaklarının tamamlandığı, ülkemizdeki ise saha çalışması kapsamında İbrahimce Mahallesi’nin gezileceği, girişimcilik ve işe başlama konuları hakkında ise Edremit Ticaret Odası’nın ziyaret edileceği kaydedildi.

Proje kapsamında ayrıca iş adamları ve KOSGEB gibi girişim ve yatırımı teşvik edici kurumlardan faydalanılacağı, esnaf ve şirket yetkililerinin de belirlenen tarihler arasında toplantılara davet edilip, başarılı girişimcilerin örnek faaliyetlerinin paylaşılacağı açıklandı.