Eğitim Bir Sen Akdeniz bölge toplantısı 08-09 Kasım 2013 tarihlerinde yoğun bir katılımla Mersin'de gerçekleştirildi.

Sarıveliler İlçe teşkilatından yapılan açıklamada;''İlçemiz Sarıveliler Eğitim Bir Sen Temsilciliği, Mustafa Esen başkanlığında, Süleyman Mücahit İYİYOLBULAN, Cİhat PINARCI, Sedat KILINÇ ve Ergin TAŞDEMİR`le beraber katıldığı toplantıda, Genel Merkez Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Ali YALÇIN'la özel görüşme yaptı. Yapılan görüşmede genel anlamda eğitim camiasının sıkıntıları dile getirilirken, toplu sözleşmedeki son yılların en büyük kazanımlarına atılan imzalar, memura başörtüsü serbesti ve memurlara siyaset yapma hakkı gibi çeşitli konuların yanında hizmet puanlarının düşüklüğü gibi ilçemizle ilgili meselelerde dile getirildi. 

Sırada karma eğitim var

Mustafa Barcın İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Esen, Karma Eğitim Sistemi hakkında sendikalarına büyük görev düştüğünü belirtti. Ali Yalçın bu konuda Eğitim Bir Sen`in özellikle çalışmalarının olduğunu vurguladı. Bu konunun akademisyenler, idareciler ve hatta milletvekillerince bile dile getirilemediğini, pek çok bürokratın karma eğitim sistemiyle ilgili tek kelime bile açıklama yapamadıklarını ve bundan çekindiklerini belirtirken, Eğitim Bir Sen Genel Merkezinin Karma Eğitim sistemiyle ilgili kitaplar hazırlattığını ifade etti. Ek Ödemede, Kılık Kıyafet Serbestisinde ve diğer konularda nasıl dik durduysak, bu konuda da herkes çekinebilir ama biz doğruları söylemek mecburiyetindeyiz ve dik duracağız diyerek bu konunun artık cesur bir şekilde dillendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca İngiltere'de yapılan araştırmada, İngiltere'de ki müstakil kız okullarının ya da erkek okullarının karma eğitim sisteminde okuyan çocuklardan daha başarılı olduklarını ortaya koyan çalışmaların yapıldığını, örnek gösterilen batının artık tamamına yakınında ayrı kız ve erkek okullarının bulunduğunu belirterek Türkiye'de de bu konunun artık bir tabu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Başörtüsü mücadelesinde destanlar yazdık

Başkan vekili Süleyman Mücahit İyiyolbulan'ın kılık kıyafet konusunda da Sendikalarının büyük bir iş başardığını, kimsenin gündeminde yokken bunu ilk kez dillendirenlerin kendileri olduğunu ve 18 Mart Serbest Kılık Kıyafet Eylemini yapmalarının haklılığını geçtiğimiz günlerde gördüklerini belirtti. Hatta bu işi memurlarda bırakmayarak, Mecliste de başörtülü hanımların temsil statüsüne kavuşturulmasının Eğitim Bir Sen'in bu konuda ısrarlı çalışmaları sonucunda olduğunu ifade etti. Ali Yalçın bu sözler üzerine, Sendikalarının Darbeci anlayışın tahakkümünde kalmadıklarını, Eğitim Bir Sen'in adeta bir Darbesavar olduğunu belirterek bu milletin fikriyatına ve inancına vurulan her darbenin karşısında olacaklarını belirtti. Özellikle 28 Şubat sürecinde 5 li çete olarak adlandırdıkları grupların, medya ve küresel güçlerin toplum mühendisliğine giriştiklerini ama bin yıl süreceğini düşündükleri o darbenin kalıntılarının 15 yıl demeden bir çer çöp gibi dağılıp gittiğini ifade etti. Başörtüsü kazanımının adeta bir devrim olduğunu fakat bir kravatın bile memurun boynundan çıkarılamadığını gördükleri için üzüldüğünü belirterek devlet ne zaman ki memuru kalıba sokma anlayışından vazgeçti biz de bu eylemi o zaman bitireceğiz, bunun için eyleme bütün üyelerinin katılmasını bu sayede kazanımlar için daha güçlü adımların atılacağını ifade etti.
Başkan Yardımcılarından Cihat Pınarcı, Ali Yalçının toplum mühendislerinin artık dağılıp gittiğini söylemesine binaen, yine de Gezi Parkı olayları gibi çeşitli desiselerle o ruhun yeniden canlandırılmak istendiğini ama artık toplumun bunlara eskisi gibi prim vermediğini ifade etti. Ali Yalçın bu konuda alternatif medyanın çoğalması ve güçlenmesinde büyük payının olduğunu ayrıca Eğitim Bir Sen ve çeşitli STK'larında halkı bilinçlendirme de çok rolünün olduğunu ifade ederek bunların maskelerin artık düştüğünü bir daha toplumu istedikleri yöne çekemeyeceklerini ifade etti.

İlçe teşkilatına tebrik

Çeşitli konuların da dillendirildiği görüşmede Ali Yalçın, Sarıveliler Eğitim Bir Sen Temsilciliğinin başarılı çalışmalarını cuma akşamı Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan seminer sonrasında İl Yönetiminden öğrendiğini, yönetimin Sarıveliler teşkilatından övgüyle bahsettiğini ifade etti. İlçe teşkilatının genç ve idealleri olan aksiyoner kişilerden oluştuğunu görmesinin onu ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Ali Yalçın tarafından Sarıveliler temsilciliğinin başarılarının giderek artacağına olan inancının söylenmesiyle görüşme nihayete erdi,''dendi.