Geçtiğimiz Cumartesi günü Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılıç, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Durmuş Sayaslan, Hakkı Teke Spor Lisesi Müdür Yardımcısı Şaban Yıldızlı, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Elmas, Karaman Bifa Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ali Örüm, Karaman Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Erkan, Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkadir Ünüvar, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcıları, Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın katılımı ile Bilinçli Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BilgeDer) eğitim çalıştayı için bir araya geldiler.

BilgeDer, Yunus Emre Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programda gençlik merkezini gezerek bilgi alan katılımcılar, kahvaltının ardından çalıştay için toplantı salonuna geçtiler. Derneğin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan yönetim kurulu, derneğin bugüne kadar elde ettiği tecrübe ile yeni proje dönemindeki hedeflerini şöyle sıraladı:

İnsan Kaynağının Sınıflandırılması,

Kurumsal Kültürün Oluşturulması ve Uzmanlaşmayı,

Karakter-Kariyer Eğitimi Programının Oluşturulması,

Beceri ve Tasarım Atölyelerinin Kurulması ve

Meslek Danışmanlığı

Dernek, gönüllülük esasıyla gençlere hizmet verdiği vurgulanarak; gençlerin nezih bir ortamda, sosyal ve kişisel gelişimlerini sağlayabilme imkânına bu günlerde ücretsiz sahi olabileceğini ifade edildi.

Tanıtımın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, Milliği Eğitim camiasının dışında da eğitim konusunun ele alınmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Karaman olarak fiziki şartların tamamlanıp eğitim projeleri konularında çalışıldığını, bugün birçok proje ile ilimizin öncü olduğunu, sivil toplum kuruluşların bu konuda tamamlayıcı olduğunu ifade ederek, bu birlikteliğin kıymetli olduğuna vurgu yaptı.

Çalışkan’ın ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılıç, günümüz gençlerinin sorunlarını, çağın gerektirdiği şekilde ele alarak onlara uygun projeler gerçekleştirilmesi gerektiğini bu konuda proje çalışmalarının önemine değinerek, sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

 Son olarak söz alan BilgeDer yönetim kurulu üyeleri, gerçekleştirilen çalıştayın başarılı bir zincirinin ilk halkası olması ve sıradaki çalıştaylar ile daha nice başarılara imza atmaya temennisi programı sonlandırdı.