MEVKA’nın (Mevlana Kalkınma Ajansı) desteklediği “Kadınlara Yönelik Sosyal Ekinlikler Projesi” kapsamındaki eğitimler, Karaman Mümine Hatun Hanımlar Kültür Evinde ve bayanların bir araya geldiği her ortamda sürdürülüyor.

Bayanların ayağına giderek her fırsatta yapılan eğitim ve söyleşiler, bu kez spor yapmak için Hanımlar Kültür Evine gelen bayanlarla yapıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Yalçın tarafından “sosyal sağlık ve ruh sağlığı, beden sağlığıyla başlar” konusunda yeni bir söyleşi gerçekleştirildi.
Bedeni hormonların yönettiğine dikkat çeken Yalçın, bir hormonun fazla ya da az salgılanmasının farklı organları etkilediğini anlattı. Kadın sağlığı konularında soru-cevap şeklinde yapılan keyifli söyleşinin ardından, hanımlar spor yapmaya devam etti.  
Kurslara gelen bayanlarla kadın sağlığı ve çocuk eğitimi konularında yapılan eğitimler, evlerde ve hanımların toplandığı ortamlarda da sürdürülüyor. Daha önce farklı zamanlarda 10-15 kişilik gruplar halindeki kadınlara öfke kontrolü, kadın hastalıkları, çocuklara özgüven kazandırılması, aile içi iletişim konularında da kısa süreli söyleşiler yapılmıştı. 
Az sayıda da olsa herhangi bir amaçla bir yerde toplanan bayanlarla farklı konularda yapılan eğitim amaçlı söyleşiler devam edecek. Sonraki söyleşinin, aşırı disiplin ve aşırı sevgi ortamında büyütülen çocukların kaygılı ve güvensiz olacağına dikkat çeken bir söyleşi şeklinde yapılması planlanıyor.