Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt, Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, dünyada kooperatiflerin ekonomik ve ticari hayatın en önemli aktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Kooperatiflerin ülke ekonomisine katkı sağladığını dile getiren Bozkurt, şunları kaydetti:

"Kooperatiflerin diğer şirketlerden belli başlı üstünlükleri vardır. Kooperatifler, gelir dağılımında adaleti tesis eder, ferahın tabana yayılmasını sağlar. İstihdamı artırır kişilerde ahilik duygusunu geliştirir. Ülke ekonomisine katkı sağlar. Bu özelliklerinden dolayı dünyada ve ülkemizde başta tarım sektöründe olma üzere eğitim, sağlık ve sigorta gibi bu alanlarda kooperatifçilik iş modeli baya bir mesafe almıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandı.  Biz bu eylem planında kooperatifçiliğin yol haritasını belirledik. Ülkemizdeki kooperatifleri ekonomik kalkınmada daha etkin hale getirmeyi amaçlıyoruz."

Düzenlenen panelde farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Bozkurt, "Eğitim kooperatifçiliğin amacı farkındalık oluşturmaktır. Bakanlık olarak kooperatifler kanunu hazırlıyoruz. Günün şartlarına uygun olarak yeni bir kanun hazırlıyoruz. Kooperatiflerde sayısal bir veri yok. Biz sayısal verilerin düzenli olarak verilmesi için bu kanunu hazırlıyoruz. Biz bu çalışmayı kooperatifçiliğin dünya standartlarını yakalaması için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Karaman Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı ise kooperatifçiliğin günden güne geliştiğini vurgulayarak, "Karaman’da çok güzel gelişmeler oluyorsa bu insanlar sizlerin öğrencileridir. Bende sizin bir öğrencinizim. Eğitim camiasının sorunlarını işletme modeline bir çözüm olabilirse bu çalışmamız bizim için oldukça önemli. Güzel sonuçlar alınacak. Bu ülkenin güzel insanları gayret içerisinde çok daha güçlü ve güzel yarınlara uzanacağına inanan insanlarız. Sizlerle bir şeyler ortaya koymak bizim en büyük hayalimiz” ifadelerini kullandı.

Panele, Karaman Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, daire müdürleri ile öğretmenler katıldı

AA