Eğitim Kurumlarımızın AB Projelerindeki başarısı hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy;“2012 Teklif Çağrısı döneminde ilimizdeki eğitim kurumlarımızca Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, eğitim kurumlarımız tarafından hazırlanan 9 proje kabul edilmiştir. 


Comenius Programında Mevlana İlköğretim Okulu, Fatih Anadolu Lisesi, Anafartalar İlköğretim Okulu, Karamanoğlu Mehmet Bey İlköğretim Okulu, Makbule Orman İlköğretim Okulu, Vali Ali Akan İlköğretim Okulu ve Siyahser İlköğretim Okullarımızın projeleri kabul edilmiştir. Ayrıca, Leonardo da Vinci Programında Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Comenius Regio Bölgesel Ortaklıklar Programında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projelerimiz de kabul edilmiş bulunmaktadır.

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 9 projemiz kapsamında eğitim kurumlarımıza 214.430 Avro finansman desteği sağlanmış bulunmaktadır. İki yıl sürecek olan bu projeler kapsamında idareci, öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 250 personelimiz Avrupa’nın farklı ülkelerindeki eğitim sistemlerini inceleme fırsatı yakalayacaktır. Eğitim kurumlarımızın projeler alanında bu büyük başarıyı yakalamasında, bizlerden ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Süleyman kahraman olmak üzere Vali Yardımcımız Erkan İsa Erat’a çok teşekkür ediyoruz. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projesi kabul edilen kurumlarımızı kutluyor, uygulanacak projelerin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” denildi.