Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi 
Eğitimciler Birliği Sendikası, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın da katıldığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Grand Mesut Otelde gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkan yardımcısının yanı sıra Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadınlar Komisyonu, İlçe Temsilcileri, Üniversite Temsilcisi, İşyeri Temsilcileri il Eğitim yöneticileri katıldı

Kahvaltıdan sonra gerçekleştirilen toplantıda Şube Başkanı Yunus Özdemir, selamlama konuşmasına İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmünü kınayarak başladı. Özdemir konuşmasında: “Eğitim-Bir-Sen olarak bir medeniyet idealimiz var. Bu idealimizi gerçekleştirmek için son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Ülkemizdeki ve dünyadaki acıları gördükçe bu yolda olmanın ne kadar önemli olduğunu kavrıyoruz. Tüm bu acıları artık bir film seyreder gibi naklen seyrediyoruz. Ve bu  seyretme hali duyarlılığımızı kaybetmemize  yol açıyor. Bir insan ve sendika olarak nerene bir zulüm ve bir haksızlık varsa, bunların karşısında, acı çeken insanların yanında yer aldıklarını ifade etti.

Sendika olarak eğitim çalışanlarının sorunları konusunda çalıştıklarını belirten Özdemir: “Yıllardır çözülemeyen başörtüsü sorununun çözülmesinin artık zamanını gelmiştir. Çözüm için hiçbir bahane kalmamıştır. Başörtüsü sadece başörtülülerin değil, başı açık bayanların ve erkeklerin, hatta tüm toplumun sorunudur ve acilen çözüme kavuşturulmalıdır,” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da sözlerine İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak başladı. Konuşmasında: “İsrail Gazze’yi işgal politikasını suikastlarla sürdürmeye devam ettiğini belirterek, “En temel hak olan, yaşama hakkını hiçe sayan, masum Filistin halkının can güvenliğini tehdit eden, uluslararası hukuku görmezden gelen katil devlet İsrail’in bu vahşetini lanetliyor, tüm sivil toplum kuruluşlarını, aktivistleri, uluslararsı kuruluşları, BM’yi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini bu küstahlığa sessiz kalmamaya, tepki vermeye davet ediyoruz,”dedi.

Ülke gündemiyle ile ilgili açıklamalar da  yapan Ramazan Çakırcı; Açlık grevlerinin ülkenin gündemini meşgul ettiğine dikkat çeken Başkan Çakırcı:” Açlık grevlerinin Türkiye’nin en büyük çözüm mercii olan TBMM’de bazı milletvekillerince de sürdürülmeye çalışılması acziyettir. Çözüm yeri olan mecliste çözüme katkı sunmayıp sorun oluşturan ve oluşturdukları sorunu kaşıyarak toplumu gerenler çözümü değil çözümsüzlüğü dayatmaktadırlar.” Şeklinde konuştu.

Açıklamalarına Eğitim-Bir-Sen, öğretmenler için kutlanacak bir şey olmadığından 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını belirten devam eden Ramazan Çakırcı sözlerini şöyle sürdürdü: “  24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım için yazışmalar yapmakta ve çeşitli faaliyetler planlamaktadır. Öğretmenler ise ekonomik ve mesleki itibar kaybına uğramış durumdadırlar. Öğretmenler yaşam kalitesine etki edecek mali iyileştirmeler beklerken, 666 Sayılı KHK ile “eşit işe eşit ücret” kapsamında farklı kurumlarda aynı unvanlarda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılmış ve maaşları tavanda eşitlenmiştir. Öğretmen ve Öğretim Elemanları başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödemede kapsam dışı bırakılmış ve maaş skalasında neredeyse en az ücret alan çalışan konumuna indirgenmiştir.

Kamuoyunda  son zamanlarda sıkça dile getirilen  esnek çalışma ve memurun iş güvencesinin kaldırılmasıyla ilgi çalışmaların her zaman karşısında olacaklarını belirten Başkan Çakırcı: “Memurun İş Güvencesini Tartışmaya Açtırmayacaklarının altını çizen Ramazan Çakırcı :” Memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerin gelmek istediği nokta, memurun iş güvencesinin tartışmaya açmaksa buna şiddetle tepki gösterir ve tartışmaya açtırmayız. Kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliklere kapı aralayacak, amirin iki dudağı arasında yaşamı dayatacak yaklaşımlara müsaade etmeyiz.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı yaptığı açıklamalardan sonra iş yeri temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Divan toplantısından sonra sendika şubesinde Sube Yönetim Kurulu üyeleriyle bir değerlendirme yaparak Karaman’dan ayrıldı.