Sudurağı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi ile “Dayanışma” konusunda örnek çalışma gerçekleştirerek katarakt hastaları için yardım kampanyası düzenlediler. Kampanya ile yapılan yardım hakkında bilgi vermek üzere okul müdürleri ve öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Okul müdürleri yaptıkları açıklamalarda, öğrencilerle geçmiş yıllarda beldelerinde çeşitli sosyal çalışmalar yapıldığını belirterek, bu yıl da öğrencilerin hassasiyeti ile Afrika ülkelerinde katarakt hastaları ile ilgili bir kampanya düzenlediklerini ifade ettiler.

Afrika’da sıcak hava, beslenme ve iklim şartları sebebiyle pek çok insanın genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirdiği belirtilerek katarakt ameliyatı için öğrenciler, Sudurağı Beldesinde velilerin desteğiyle 2 bin 500 lira topladılar. Afrika ülkelerine gönderilmek üzere; dünya genelinde savaş, afet bölgeleri ile sürekli yoksulluğun yaşandığı ülkelerde çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı hesabına yardımlarını yatırdılar. Toplanan yardımlar sayesinde, İHH’nın yürüttüğü proje ile 12 kişinin katarakt ameliyatı yapılarak buradaki insanlar, dünyayı daha net görme imkanına kavuşmuş olacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, öğrencilerin bu tür etkinliklerle sosyal projelere katkı sağlamasının önemine dikkat çekerek “Milletimiz, gerek ülkemizde gerekse sınırlarımız dışında insanların karşılaştığı sorunlara her zaman yardım elini uzatmıştır. Sorumluluk bilincimiz sınırlar ötesini düşünmeyi gerektirir. Sudurağı’ndaki öğrencimizin Sudan’daki, Somali’deki insanların dertlerine duyarlı olması, onlar için bir şeyler yapma gayreti göstermesi, öğrencilerimizin sorumluluk anlayışı içinde olduğunu gösteriyor.” dedi.

İl Müdürü Sultanoğlu, bu çalışmanın yürütülmesini sağlayan okul müdürlerini, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.