Açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır ve yönetim üyeleri, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Gönül Kreş ve Gündüz Bakımevinin Kurucu Müdürü Gönül Taşharman, “Sanatlar arasında belki de en zoru insan yetiştirme sanatıdır. Bu öyle bir sanat ki, ondaki cevheri işleyecek, mütekâmil insanın tohumlarını ekeceksiniz. Zamanın ruhuna sıkışmış, dünyaya ancak tek bir pencereden bakabilen, alelade kişiler olmasına izin vermeyeceksiniz. Bilakis, yaşadığı çağı, dünü, bugünü ve yarınıyla yorumlayabilecek kapasitede, çok yönlü insanlar olmalarını sağlayacaksınız.

Her anne babanın en büyük hayali, evlatlarının okuması, okullarını bir bir tamamlamasıdır. Kreşe gitmiş çocukların, ileriki yıllarda okula devam etmede olumlu tutum sergilediğini biliyoruz. Hatta sadece akademik hayatlarında değil, iş hayatlarında da daha istikrarlı yetişkinler oluyorlar.  Ayrıca kreşler eğitimde fırsat eşitliğinin en hızlı gerçekleştiği yer. Erken eğitimin olumlu etkileri, dezavantajlı ailelerin çocuklarına çok daha yüksek faydalar sağlıyor. En başta, sonraki kuşakların dezavantajlı kategorisine girme ihtimali zayıflıyor. Hülasa, eğitim, kişinin hayat yolunda emin adımlarla yürümesini sağlarken, eş zamanlı olarak toplumumuza aydınlık ve güzel bir gelecek hazırlıyor.

Çocuklarınızın hepinizin gözünüzün nuru, en kıymetli varlıklarınız olduğunu biliyoruz. Bize emanet olduklarını biliyoruz. Benden başlayarak, öğretmenlerimiz ve buradaki yardımcı personele kadar hepsi, ellerinden gelen en üst dikkati göstererek emanetlerinize sahip çıkacağız. Onlara hak ettikleri güzel eğitimi burada vereceğiz. Çocuklarınız bize emanettir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kurdele kesimi ile devam program katılımcıların kurumu gezerek yetkililerden bilgi almasıyla sona erdi.

Çeltek Mahallesi 463. Sokakta hizmet vermeye başlayan Gönül Kreş ve Gündüz Bakımevi, 0-6 yaş grubundaki çocuklara eğitime ‘gönül’ vermiş uzman kadrosuyla hizmet verecek. Açılışı gerçekleştirilen Gönül Kreş ve Gündüz Bakımevinde çocukların bilişsel, duygusal, psiko-motor gelişimleri desteklenirken, birçok yöntemle yaratıcılıkları ve yetenekleri de gelişme fırsatı bulacak.

Çocuklara serbest hareket etme olanağı sağlayan oyun mekanları, sezgi ve becerilerini geliştirecek resim, müzik, dans gibi hobi alanları, temiz ve hijyenik ortamda yemek yemelerini sağlayacak yemekhane ile Gönül Kreş ve Gündüz Bakımevi, çocukların ikinci evi olmaya hazır.

İletişim: 0338 202 18 10 – 0507 941 48 40