Selçuk Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih A.B.D. Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nezir Akyeşilmen eğitimcilere seminer verdi.

Akyeşilmen Karaman'ın da dahil olduğu 10 pilot ilde başlatılan kısa adı ETCEP olan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi çerçevesinde Eğitim Camiasıyla buluştu.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde 'Yeniden yazmaya var mısın?' sloganıyla başlatılan Proje son hızıyla devam ediyor. 
Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Projeden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, Projede görev alan STK Temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Akyeşilmen seminerinde ülkemizde kadın erkek eşitliğinin 2012 yılında çıkan maddeyle kanunlaştığını söyledi. Eşitlik dendiğinde sadece kadınların akla geldiğini ancak erkeklerinde eşitlik konusunda mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. Akyeşilmen konuşmasında;'' İnsan hakları insanı insanca yaşamasını hedefleyen temel ahlaki ilkelerdir. En önemli boyutu ahlaki ilkeleri olmasıdır. İnsan ahlaki bir varlıktır ve insanı tüm varlıklardan ayırt eden en önemli şey ahlaktır. Peygamber Efendimiz' Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' demişti. Bir yerde özgürlük varsa ahlak vardır. Özgürlüğün olmadığı yerde ahlak olmaz. İnsan hakları da ahlaki ilkelerdir. İnsan haklarının tarihsel geçmişine baktığımızda Hammurabi Kanunlarına kadar gider. Eğitimle iyi insanda yapabilirsiniz, kötü insanda, burada eğitimcilere çok önemli görevler düşüyor. Öğrencilere özellikle ahlaki değerleri kazandırmamız gerekiyor. Toplumsal eşitliğin kökeninde ahlaki değerleri iyi şekilde kazandırmaktan geçiyor. Kağıt üzerinde herkes eşittir. Ancak tematik uygulamada bu böyle görünmüyor. Çocuklar, engelliler, kadınlar azınlıklar hassas gruplara ayrımcılık uygulanmaktadır,''dedi.