Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol imzalanmıştı.

Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin erozyon, doğa ve doğal varlıklar ile çevre konularında bilinçlenmeleri amaçlayan semineri 13/11/2013 tarihlerinde Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Salonunda gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu anasınıfı öğretmeni Ekoloji Okuryazarlık eğitmeni Tülay Yaparîn verdiği seminere 80 öğretmen katıldı. Açılışta bir konuşma yapan TEMA Vakfı Karaman Temsilcisi Muttalip Yıldırım Anakaraların her yıl 24 milyar ton verimli üst toprak kaybına uğradığına dikkat çeken TEMA Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası’nın 2013 temasını “Gönüllülük” olarak belirleyerek, erozyonla mücadele için gönüllü olun çağrısı yaptı.

Yıldırım ayrıca, seminerde emeği geçenlere teşekkür etti. Karaman TEMA Minik TEMA sorumlusu Bayram Vanlı  TEMA Vakfı , minik, yavru ve genç TEMA oluşumu hakkında bilgi verdi