Karaman Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi tarafından hazırlanan program 9 Mayıs Çarşamba günü Yunus Emre Konferans Salonu'nda saat 20.00 de gerçekleşti.

Geceye Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hamdi Pehlivan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Kılıç, Abdulkerim Çömçe, Karaman Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Zeki Ünal, Özel Eğitim Muhtaçları Koruma Derneği Başkanı Fadimana Okur, Sendika temsilcileri, öğrenci velileri ve bir çok davetli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun'un konuşması ardından öğrencilerin 3 aydır hazırladıkları oyun ve çalışmalara geçildi. Programa yoğun ilgi olması çoğu kişinin ayakta izlemesine de neden oldu. 

Öğrencilerin adeta tiyatrocu edasıyla, kıyafetleri, oynadıkları rollere göre jestleri, mimikleri ve sergiledikleri danslarıyla katılanlar tarafından yoğun alkış aldı.

Tamamı öğrencilerden oluşan çalışmalarda mehter takımı, Farecik oyunu, Çanakkale Savaşı'nı anlatan temsil oyunu, Süper Babaanne oyunu, Çayda Çıra halk oyunu, Ben Sizin Babanızım skeci, Bugün Ne Giysem oyunu, Çiçek Abbas skeci, 70'li Yıllar oyunu, Semazen gösterisi, Tık Dedi Kapı oyunu, Evlilik Düeti oyunu, Canımdasın Atatürk canlandırmaları sergilendi.

Program sonrası geceyi düzenleyen öğretmenler ve öğrenciler katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Program toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdirildi.