Karaman Özel Envar Koleji "Örneğim Peygamberim’’ projesi çerçevesinde Yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu ve tohum seti dağıttı.

Okul Müdürü Ali Doğan Öğrencilere yaptığı konuşmada; “Geleceğimizin teminatı durumundaki öğrencilerimize, çevre bilinci ve çevre ahlakı konusunda temel bilgi ve becerilerin kazandırılması
Çevre, beden ve ruh sağlığını korumak, kişisel ve sosyal yaşamdaki bir kısım olumsuz alışkınlıklara alternatif çözüm önerileri geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak; toprağa, ağaca, yaşama karşı farklı bakış açıları geliştirmek, en etkili öğretim metotlarından olan yaparak - yaşayarak öğretim metodu aracılığıyla bitki ve ağaç türleri ile bunların çimlendirilip yetiştirilmesi gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirmek. Amacıyla fidanları toprakla buluşturuyoruz.” dedi.

Okul müdürü konuşmalarının devamında Doğan; “Envar Eğitim kurumları olarak; Okullarımız yaşanabilir yeşil alanlar olmasını, öğrencilerimizin de bir dikili ağacı olmasını, dikecekleri fidanların onlarla birlikte büyüyerek çevremize, ilimize güzellikler katmasını arzuluyoruz. Çevremizde zaman zaman yeşilin ve ağaçların kesildiğini yok edildiğini duyuyoruz bu durum son derece bizi üzüyor, bizler gündelik hayatımızda doğayla yeşil bitki örtüsüyle nefes alıyoruz bu nedenle ağaca ve yeşilliğe önem vermeliyiz. Çocuklar size dağıtılacak tohumları dikkatlice koruyup, anlatıldığı gibi toprakla buluşturup zamanı geldiğinde yine uygun yerlere dikimini yapacaksınız sizlerde artık bu projenin bir ferdi oldunuz sizleri tebrik ediyorum sizin dikeceğiniz fidanlar sizin gibi büyüyüp insanlığa faydalı olacaklardır. Karaman’da bir fidan dikildiğinde bunun faydasının İstanbul’dan, Avrupa’dan, Amerika’dan, Afrika’dan, uzak doğudan hissedileceğini biliyoruz. Çevre sorunlarının insanlardan kaynaklandığı aşikârdır. Dünya, tabiat insanın değil Allah’ın mülküdür. Çevremizi ve içindeki tüm canlıları onları yaratan ve bizlere emanet eden Rabbimiz adına sevmek ve korumakla yükümlüyüz. Bu kanuni bir yükümlülük değil sevgi temelli ahlaki bir yükümlülüktür.  Dünyayı, doğayı, çevreyi hayatimiz boyunca kullanmak ve sahibine teslim etmek üzere emanet olarak görüyoruz. Emanete ihanet etmek istemiyoruz. Gelecek nesiller güzel bir çevre güzel bir miras bırakmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Karaman Özel Envar Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Yunus Aydın yaptığı konuşmada; Diktiğimiz fidanlar çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte boy atsın, dallarına kuşlar yuva yapsın, kışın oksijenini soluyalım, yazın gölgesinde serinleyelim diyerek öğrencilere teşekkür etti.