Psikolog Naciye Tokaç milyonlarca gencimizi ilgilendiren ‘ergenlik’ döneminde ebeveynlerin tutumlarının çok önemli olduğunu belirterek çocukların karşısında değil, yanında olunması gerektiğini söyledi.

Gökkuşağı Koleji tarafından düzenlenen ve çok sayıda öğrenci velisinin hazır bulunduğu “Zamane Gençlik” konulu seminerde konuşan Psikolog Tokaç, gençlerin ergenlik döneminde yaşadıkları fiziksel ve duygusal değişikliklere karşı hem ebeveynlere hem de öğretmenlere ciddi görevler düştüğünü belirtti. Gençlerin, ergenlik döneminde marjinal bazı taleplerinin olabileceğini ifade eden Psikolog Naciye Tokaç, “Gençlerin bu talepleri karşısında, onların karşısında değil yanında olmak gerekir. Günümüz gençliğinin ergenliğiyle biz ebeveynlerin dönemindeki ergenlik arasında ciddi farklılıklar var. Bu nedenle gençlerin karşısında olmak yerine yanlarında yer almalıyız” dedi.

Seminerin diğer konuşmacılarından Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli ise, ergenlik döneminin, bireyin kişilik gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu dönemde ebeveynlerin de kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi. Bu konuda düzenlenen seminer ve konferansların, birebir soru sorma ve cevap bulma konusunda etkili olduğunu ifade eden Gayretli, “Gençlerin ergenlik döneminde içinde bulunduğu psikolojiyi anlamak için siz veliler düzenlenen seminer ve konferansları takip ederek sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz. Onları anlamak ve geleceğe birlikte ilerlemek için çaba sarf etmek faydalı olacaktır” diye konuştu.

Gökkuşağı Kurucusu Şule Gayretli de, ergenlik döneminde anne ve babaların çocuklarıyla aktif vakit geçirmelerinin önemine dikkat çekerek, “Gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi konusunda kurumlarımızda geniş imkânlar sağlanıyor. Bu dönemde okul ve aile işbirliği de çok önemli. Bu gibi seminer programlarına katılımın artarak devam etmesi ebeveynlerin gençlere yaklaşımı açısından olumlu olacaktır. Hem gençlerimizin içinde bulunduğu durumu anlamak, hem de çözüme katkı sağlayacak bu gibi faaliyetlere ilginin artması anne babaların kendi aralarında bir sinerji yakalamalarını da sağlayacaktır” dedi.