Elektrik ve Enerji Programında öğrenim gören 30 öğrenci, Mersin’in Mut ilçesi yakınlarındaki Ağaoğlu Rüzgâr Enerji santralini yerinde görerek yetkililerden bilgi aldılar. Geziye Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ali Can, Öğr. Gör. Ali Rıza Karataş ve Öğr. Gör. Mehmet Zahit Uzun eşlik etti.

Öğrenciler, rüzgâr enerjisinden elektrik üreten ve yaklaşık 44 metre yükseklikteki rüzgâr türbinlerini dikkatle gözlemlediler. Santraldeki 11 adet rüzgâr türbininin 33 MW güç ürettiğini belirten yetkililer, türbinlerin kurulumu ve çalışma sistemi hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi.

Rüzgâr santralinin toprağa, suya, havaya veya insan sağlığına zararı olmadığı ve kanser hastalığına yol açmadığı da anlatıldı. Ayrıca, 33 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olan santralin, enerji üretiminde dışa bağımlılığı azaltma ve çevre kirliliğini önleme açısından önem taşıdığı vurgulandı. Toplam 90 milyon Türk Lirası maliyet ile 8 ayda tamamlanarak santralin hizmete girdiği,  yılda asgari 120 milyon kWh enerji üreterek 12.000 konutun elektrik ihtiyacının karşılanabileceği açıklandı.

Enerji santralinin fiziki ortamı ve çalışma sistemi hakkındaki öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından teknik gezi sonlandırıldı. Teorik bilgilerini uygulama alanında görerek daha iyi öğrenme fırsatı bulan öğrencilere, yeni dönemde de zengin içerikli teknik gezilerin yapılması planlanıyor.