TOKİ Anadolu Lisesi öğretmen ile öğrencileri geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için Kütüphanesiz Okul Kalmayacak ve Sıfır Atık projelerini birleştirerek yeni bir kütüphane oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, kullanılmayan tahta sıralar, lastikler ve elma sandıkları dönüştürülerek masa, kitaplık, sandalye ve kitap okuma setleri üretildi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Şube Müdürleri Aziz Demir ile Haşim Tunca, TOKİ Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bir program ile "Sıfır Atık Kütüphanesi"nin açılışı yapıldı.

Geri dönüşüm kültürünü öğrencilere kazandırmak amacıyla oluşturulan kütüphaneyi gezen Vali Mehmet Alpaslan Işık ve İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, kütüphanenin yapım aşamasına ilişkin Okul Müdürü Akif Veli Külcü'den bilgiler aldı.

Açılış sonrası öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Işık, İl Müdürü Çalışkan eşliğinde bir süre öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.