Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eTwinning projesine Karaman’dan katılan 5 öğretmen, projesi ile Ulusal Kalite Etiketi ödülünü almaya hak kazanırken başarılarını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile paylaştılar.

eTwinning Ulusal Kalite Etiketi her yıl Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlü Ulusal Destek Servisi tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak proje sahibi öğretmenlere verilmektedir. Bu yıl ilimizde 5 öğretmen projesi ile Ulusal Kalite Etiketi ödülü almaya hak kazandı. Ödül kazanan öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.

“ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİ VE YABANCI DİLİ KULLANMA BECERİLERİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA ETWİNNİNG PROJESİ, BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eTwinning projesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, “Ülkemiz projeye 2009 yılında dâhil olmuştur. eTwinning Erasmus + sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği bir faaliyettir. FATİH projesine entegrasyonu tamamlanmış olan eTwinning projesi BT araçlarının derslerde etkin kullanılmasına önemli katkı sağlamaktadır. Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning faaliyetinin bir üyesi haline gelmiştir. eTwinning Türkiye faaliyetleri, Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir” dedi.

“ETWİNNİNG KALİTE ETİKETLERİ, ÇOK İYİ NİTELİKLERE SAHİP ETWİNNİNG PROJELERİ DÜZENLEYEN ÖĞRETMENLERE VERİLMEKTEDİR”

eTwinning Projeleri kapsamında çeşitli ödüllendirme süreçleri var diyerek konuşmasına devam eden Abdurrahman Kurt, “Bu ödüllerden biri de Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından verilen eTwinning Ulusal Kalite Etiketi ödülüdür. eTwinning Kalite Etiketleri, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verilmektedir. Bu etiketler, projenin belirli bir ulusal standarta ve Avrupa standartına ulaştığını belirtmektedir. Pedagojik yenilikçilik, müfredat ile entegrasyon, ortak okullar arasındaki iletişim ve bilgi alışverişi, teknoloji kullanımı ve sonuçlar, etkileri ve dokümantasyon Bakanlığımızın kalite etiketleri için belirlemiş olduğu kriterlerdir” diye konuştu.

“KAZANILAN BAŞARI KARAMAN EĞİTİM CAMİASI İÇİN GURUR VERİCİ”

eTwinning Projesinde ödül alan öğretmenleri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, kazanılan başarının Karaman eğitim camiası için gurur verici bir hadise olduğunu söyledi. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması için eTwinning Projesinin önemli olduğuna dikkat çekerek yapılan projelerle öğretmen ve öğrencilerin okullarını hem Avrupa’da hem de Türkiye’de marka haline getirdiğini belirtti. Kuntoğlu, “Gönüllük esasına göre öğretmenlerimizin yapmış olduğu bu projeler ilerleyen süreçte okullarımızda kelebek etkisi yapacağından eminim. İlimizin ve okullarının adını uluslararası platformlarda duyuran eğitim liderlerine, öğretmenlerimize, öğrencilerimizi bu başarıdan dolayı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmasının ardından eTwinning Projesinde ödül alan öğretmenler projelerini anlattılar.
Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun öğretmenlere hediye vermesinin ve günün anısına çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

2018 eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülü Kazanan Öğretmenler

S.no

Adı ve Soyadı

Okulu

Proje Adı

1-

Esra Kılıç

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Uygulama Anaokulu

Kuklam Anlatıyor (My Puppet is Speaking)

2-

Zahide Çömlekçi

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

Bahçedeyim Gelsene

3-

Sibel Nurcu

Yunus Emre Ortaokulu

Anılarım Seninle Canlanıyor

4-

Şerife Uçkun

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu

Değerlerimi Sahnede Öğreniyorum

5-

Raziye Petek

Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu

Harikalar Müzesi - Wonder Museum

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki sayfalar ziyaret edilebilir:
etwinning.net.tr  
http://etwinning.meb.gov.tr/
https://www.etwinning.net/tr/pub/recognition/etwinning-national-quality-lab.htm