İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, eTwinning İletişim Sorumlusu Turan Göre, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, selamlama konuşmasında öğretmenlerin gerçekleştirdiği çok kıymetli çalışmalar sebebiyle kendilerine teşekkür ederek “Öğrencinin eğitim hayatına bir kademe daha değer katacak her güzel değişim çok değerli ve kıymetli. Karaman olarak 2019 yılında sayımız 6 iken bu yıl 54'ü Ulusal Kalite Etiketi 18'i ise Avrupa Kalite Etiketi olmak üzere 72 öğretmenimiz Kalite Etiketi almaya hak kazandı. eTwinning projeleri sayesinde okullarınızda getirdiğiniz ahenk ve oluşturduğunuz sinerji için gönüllü olarak projelerde yer alan değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, liderlikleri ve rehberlikleriyle öğretmenlerimize destek olan okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından konuşan eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, eTwinning projeleri çerçevesinde Türkiye geneli ziyaret edilecek 10 il arasında yer alan Karaman programı ile eTwinning buluşmalarının ilkinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, 21. yüzyılın sosyal becerilerinin geliştirilmesine sağladığı katkılar bakımından eTwinning projelerinin önemine değindi. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk başvuru yapan il olduğunu da vurgulayan Mehmet Fatih Döğer, çalışmaları sebebiyle tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanan okul ve öğretmenlerden Mehmet Çavaş İlkokulu Müdürü Mustafa Doğan ve Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Öğretmeni Raziye Gençer Petek, eTwinning projelerinin öykülerini katılımcılara anlattı. eTwinning İl Koordinatörü Deniz Öcal, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen eTwinning projeleri ve çalışmalar hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Program, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri ile hediye takdimi sonrasında günün anısına çekilen fotoğraflar son buldu.

Program sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer ve eTwinning İletişim Sorumlusu Turan Göre Karaman’da “eTwinning Okulu” olmaya hak kazanan Mehmet Çavaş İlkokulunu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde incelediler.