Evde Bakım Hizmeti; teşhis ve tedavi sonrasındaki bakım sürecinde gerek  kronik bir hastalığın takibinde gerekse koruyucu sağlık ve tetkik hizmetleri verilmesi sürecinde ihtiyaç sahiplerine kendi ev ortamlarında sağlık ve bakım hizmetlerinin verilmesidir. Hizmet, sağlık maliyetlerini de düşürdüğü içinde hastanın hastanede yatış süresini kısaltıp, enfeksiyon riskini azaltıp, zamandan tasarrufun yanında iyileşmeyi hızlandırdığı için Avrupa ülkelerinde çok yaygınlaştı. Ancak sağlık meslek yüksek okulunda ki eğitim çıkarları bir genelgeyle görev tanıtımı ile verilen dersler uyuşmuyor, 2 yıllık sürede bu öğrenciler evde bakım uzmanı olarak yetiştirilmelerine rağmen mezun olan ve olacak olan öğrenciler işsiz kalıyor, mağdur oluyor şuan birçok üniversitede açılan bu bölümden şimdiye kadar mezun olanlar ve Haziren 2015'te mezun olacaklarla birlikte yaklaşık 1000 kişi olacak, bu cüzi miktara karşılık verilmiyor. Senede 15-20 evde bakım tekniklerinin ataması yapılıyor. Fazlasıyla ihtiyaç olan bu bölümden alım yapılması gerekmektedir.

Evde Sağlık Hizmeti;  tedavi ve bakımın evde yapılmasıdır ve bu tedavi profesyonel ekiple yapılmaktadır. Bu ekibin içinde hekim, hemşire, sağlık memuru, şoför evde bakım teknikleri  ve gerektiğinde; fizyoterapist, diyetisyen, psikolog katılabilmektedir. 81 İlde de var olan evde sağlık hizmetleri birimlerinde evde sağlık tekniklerine ihtiyaç olması nedeniyle alımların artırılması gerekmektedir. Şuanda görevlendirilmeyle bu birimlerle çalıştırılan elemanların bu birimlerden alınmasıyla olması gerektiği gibi evde bakım tekniklerinin bu birimlerde çalıştırılması gerekmektedir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Evde Hasta Bakımı Programı öğrencileri görev tanımları nedeni ile atanamıyor özel sektörde istihdam imkânı bulamıyorlar. Öğrenciler yetkililerden yardım bekliyorlar.