Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Okul Ortaklığı Projeleri kabul edilen Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu idareci ve öğretmenleri ilk proje toplantılarını yapmak üzere İspanya’ya gidiyor. Okul proje ekibi toplantı öncesinde Şube Müdürü Mehmet Akif Duman'ın da katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

Okul Müdürü Muharrem Delen; “Farklılıklarımız Zenginliğimizdir'' adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden 1 idareci ve 2 öğretmenimiz 16-20 Ekim 2012 tarihleri arasında İspanya’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır. Projemiz süresince Avrupa’nın farklı ülkeleri ile işbirliği yaparak, geleneklerimizi ve kültürel değerlerimizi onlara tanıtmayı, ortak değerlerimizi paylaşmayı ve önyargıları kırarak dostluk köprüleri kurmayı hedeflemekteyiz.’’ dedi.
Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı açıklamada: “Okullarımızın AB Eğitim ve Gençlik Programları alanında yakaladığı başarı ve bu projeler kapsamında ilimizden öğretmen ve öğrencilerimizi Avrupa’nın farklı ülkelerine yolcu etmek bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Avrupa Birliği projeleri aracılığıyla farklı kültürler arasında etkileşim sağlanmakta, bilgi ve tecrübe alışverişi yapılmaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Proje Ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.