Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetleri yürütmelerini sağlamak amacıyla fen liseleri arasında " Söz Gençlerde " temalı "Fen Liseleri IV. Ulusal Öğrenci Kongresi" 14-17 Haziran 2021 tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile Ankara ili Çankaya ilçesi Cumhuriyet Fen Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

Karaman TOBB Fen Lisesi kongreye yapay zeka alanında geliştirdikleri, öğrencilere yetenek alanlarına yönelik doğru kariyer yönlendirmesi yapmayı ve okul rehberlik faaliyetlerine ivme kazandırmayı amaçlayan “Yapay Zeka ile Kariyer Tavsiye Sistemi” isimli proje ile katıldı. Karaman TOBB Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Özgür Yıldırım ve 11. Sınıf öğrencisi Zeynep Özkoç’un bilgisayar öğretmenleri Nazmiye Erginbaş danışmanlığında hazırladıkları proje ilk aşamada tam bildiri olarak sunulacak çalışmalar arasına seçildi.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen sunumda proje ODTÜ’lü akademisyenler tarafından doktora düzeyinde bir çalışma olarak değerlendirildi ve büyük beğeni topladı.

Çalışma sonrası düzenlenen ödül töreni ile Karaman TOBB Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Şen ekibi başarılarından dolayı tebrik ederek plaketlerini takdim etti.