İlimizin köklü ve başarılı  liselerinden olan  Fatih  Anadolu Lisesi okul giriş kapısının karşısına yaptırdığı Fatih Köşesi  ile öğrencilerine tarih bilincini , Fatih Sultan Mehmet ‘in büyüklüğünü ve fethin önemini kavratmaya çalışıyor.
 Fatih’in “Biz toprakları değil ; gönülleri fethetmeye gidiyoruz “ ve Atatürk’ün  “Türk çocuğu ecdanını tanıdıkça ,büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” i iki etkili sözle başlayan köşede; Fatih Sultan Mehmet ‘in  İstanbul ‘un fethi için yaptığı hazırlıklar, gemilerin karadan yürütülmesi ,Fatih’in Akşemsendin’le İstanbul’a girişi, Fatih’in fermanı ,N.Fazıl ve Yahya Kemal’in fethi anlatan şiirleri bulunmaktadır.
Okul Aile Birliği  Başkanı, Yakup Çoşgun ve okul müdürü Durmuş Sayaslan  yaptıkları açıklamalarda şunları dile getirdi: “ 1985 yılında eğitim öğretime başlayan okulumuz  Karaman’ın köklü liselerinden biri , ilimizin başarılı işadamını, eğitimcisini, esnafını   tarımcısını ve diğer çeşitli alanlarda insanımızı yetiştiren önemli okullarımızdandır.Fatih Köşesi  ile Fethi ,Fatih’in büyüklüğüne yakışır titiz bir çalışma ile duvarlarımızda canlandırmaya çalıştık, öğrencilerimiz, velilerimiz ve görenler tarafından köşemiz ilgi ile karşılanmakta. Amacımız tarih bilinci oluşturmak ve gençlerimize atalarımızın büyüklüğünü belirtmek, özgüven aşılamak,  iyi işlerde liderlik yapabilmelerinin önünü açmaktır. Ayrıca okulumuz ilimizin köklü ve tanınmış simaların birçoğunu yetiştirmiş olmasına rağmen bugün ilimizde farklı liselerinin de açılmasıyla hak ettiği yerde bulunmamaktadır. Fatih Anadolu Lisesi’nin adını daha yükseklere taşımamız gerekmektedir. Okul Aile Birliği, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler olarak  okulumuzu her alanda başarılı kılma ve hak ettiği yere ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz,''dedi.