Karaman Anadolu Kız İmam-Hatip Lisesinde yapılan İlmihal konusunda yapılan yarışma ilgiyle izlendi.
Okul Müdürü;" Mesut OKUR, Prof. Dr. Faruk Beşer Hoca’nın Hanımlara Özel İlmihal kitabının tüm öğrencilere dağıtıldığını , uzun bir çalışma süresinden sonra ve kitap üzerinden fıkıh yarışmasına 587 öğrencinin katıldığını" belirtti.

Ayrıca, yapılan bu yarışmadan bir ay sonra 75 puan üzeri alan 16 öğrencinin de finalde yarışmaya hak kazandıklarını; bunların aralarından da ilk üçe giren öğrencilerimize laptop, altın bilezik ve akıllı cep telefonundan oluşan hediyeler verildiğini beyan etti.  

Dereceye giren öğnenciler, birinci; Hafız Esma ŞAHİN, ikinci; Nimet KÜÇÜKÇOPUR ve  üçüncü Betül YILMAZ.

Porgrama İmam-Hatip Lisesi emekli öğretmenlerinden Ömer IRKLI, Ali Rıza SELEK ve Adil TOSUNTAŞ, Okulun  kurucu müdürü Kemal Gufrani ÇELEBİ, ve okulun yapımında  emeği geçenlerden Hacı  İbrahim OĞUZCAN, Hacı  Hasan HANÇER, Memur-Sen Başkanı Yunus Özdemir katıldı.

Konukların yaptığı konuşmalarda, İmam-Hatip Liselerinin yerine getirdiği misyon ve bundan sonraki beklentiler ile bu kurumların timeline harç koyanların temiz niyetlerine vurgu yapıldı. Ayrıca emeği geçen herkes saygı ile anılırken vefat edenlere rahmet dilendi.

Özellikle bu kurumun yapımında yaptırma derneğinin başkanlığını yapan müteahhit Merhum Hüseyin ŞAHİN’in hastalıgğına ragmen inşaatın her aşamasında bizzat ilgilendiği vurgulandı.

Bu faaliyette sponsor olan Mobilyacı Sami BİRER, Mercan Sarrafiye sahibi Mücahit TOZDUMAN, Yunus Emre Kültür Vakfı ve KAİMDER’e katılımcılar teşekkür ettiler.