Yarışmaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a bilgiler veren Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gönül Atalay, yarışmaya 55 farklı şehirden bin 5 yüz 17 video performansın başvurduğunu söyledi.

Gönül Atalay, “Okulumuz öğrencileri Zeynep Bağcı, Oktay Samet Özel, Burak Aykut ve Bendir İlkay Kalender’den oluşan grubumuz; Aşkın Nur Yengi, Serhat Hacıpaşalıoğlu, Özkan Uğur, Fuat Güner, Turhan Yükseler, Tarkan Gözübüyük ve Fatma Turgut gibi Türkiye’nin ünlü sanatçılarından oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesinden başarıyla geçerek finale kaldı. 14-25 Haziran tarihleri arasında final oylamaları ve jüri değerlendirmesiyle ilimizi grup kategorisinde temsil eden öğrencilerimiz için Karamanlı hemşerilerimizin oyunu bekliyoruz” dedi.

Elde ettikleri başarıdan dolayı İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencilerini ve Müzik Öğretmeni Gönül Atalay’ı tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Müdürü Mehmet Çalışkan, müziğin evrensel bir dilinin olduğuna dikkat çekerek bir müzik eserinin milyonlarca kişinin hislerine tercüman olabildiğini söyledi. Çalışkan, “Müziğe gönül vermiş yetenekli gençlerimizin böyle anlamlı bir eserle finale kalması bizleri daha çok mutlu etti. Sanatsal bir eserle uzun yıllardır yaşanan acıyı, hüznü, dramı belki mutlulukları kısacası insana ait bütün yaşanmışlıkları etkileyici bir şekilde anlatabiliyorsunuz. Gençlerimiz ortaya koydukları performansla bunu en iyi şekilde gösterdiler. Elde ettikleri final başarısıyla da bunu taçlandırmış oldular. Öğrencilerimizin yanında yer alarak desteklemek için tüm Karamanlıları final oylamasına katılmaya davet ediyor, gençlerimize finalde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a canlı performanslarını sergileyen öğrenciler 25 Haziran’a kadar final oylamasının devam edeceğini belirterek oy kullanımıyla ilgili bilgi verdiler.

NASIL OY VERİRİM?

PowerApp uygulamasını indirerek İpana Liseler Arası Müzik Yarışması’na tıklayıp oy verebilirsiniz.

Google Play veya Appstore üzerinden PowerApp uygulamasını indirerek destek olmak için tıklayın:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vakko.power

Appstore: https://apps.apple.com/tr/app/powerapp/id446381958?l=tr