Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap Baştuğ danışmanlığında hayata geçirdikleri "Hoş Geldin Eskimeyen Ramazan" eTwinning projesi kapsamında öğrenciler ramazan ayındaki gelenekleri yaşatarak adeta geçmişte yolculuğa çıkardılar.

Proje kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret eden öğrenciler ilk olarak davul eşliğinde mani söylediler. Daha sonra Çalışkan’a gül suyu ikram eden gençler meddah hikâyesi anlatırken mani hadis kutularından seçtikleri manileri ve hadisleri okuyup hadisleri yorumladılar.

Hayata geçirdikleri proje dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Ramazan ayının dini duyguların en yoğun yaşandığı dönemlerden biri olduğuna dikkat çekerek bu güzel zamanların kültürel mirasın bir parçası olarak nesilden nesle en güzel şekliyle yaşatılması ve aktarılmasının önemine değindi. 

Çalışkan, “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan, millî birlik ve beraberliğin yaşandığı, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği ve insanların birbirini gözeterek yardımlaştığı müstesna zamanlardan biridir. Bu ayı en güzel haliyle yaşamak ve yaşatmak bizlerin en ulvi görevlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bizler öğretmen olmanın yanı sıra evimizde anne ve babalar olarak çocuklarımıza rol modeliz.  Ramazan ayının gelecek kuşaklara aktarılması konusunda elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Gençlerin böyle anlamlı bir proje ile manevi iklimin iliklerimize kadar yaşandığı Ramazan ayını yaşatması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Başta proje danışmanınız Serap Baştuğ olmak üzere sizleri ayrı ayrı tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaret, öğrencilerin okul atölyelerinde çıkardıkları Karaman Ramazan İmsakiyesini İl Müdürü Mehmet Çalışkan’a takdim etmeleri ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.