Konuyla ilgili olarak Karaman Güzel Sanatlar Lisesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2020-2021 Eğitim Öğretim yılı mezunlarını, geleceğimizin sanatçılarını hüzünlü ve bir o kadar da keyifli bir törenle yeni hayatlarına uğurladık.

Eğitim Öğretim yılının bu son gününde, okulumuz Görsel Sanatlar ve Müzik bölümü son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni gerçekleştirdik. Değerli ailelerimizle, aramızda olmasa da varlığını hep hissedeceğimiz Sefa Hocamızın anısına onun kemanıyla ve öğretmenlerimizle birlikte bu hüzünlü ve bir o kadar da mutlu olduğumuz günde neler mi yaptık. Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları sunumlarla neşelendik. Okul birincilerimizin künyelerini kütüğe çakmasıyla gururlandık. Konuşmalarıyla haklı gururumuzu ruhlarımızda hissettik. Her öğretmenimizin öğrencilerimize takdim ettikleri diplomalarıyla, gözlerindeki ışıkları görünce mutlu olduk. Atılan keplerle sona yaklaştığımızı hissedip hüzünlensekte kestiğimiz pastayla ağzımızın tadı yerine geldi.

Son dersi Müdürümüz Sayın Serkan Demirtaş yaptı. Geleceğin sanatçılarına, öğretmenlerine ve evlatlarımızın ailelerine seslendi.

Balonlarla hüznümüzü gökyüzüne bıraktığımız o son anlarda aile olmanın mutluluğunu yenidek yaşadık.

Okulumuzdan ayrılsanızda ailemizin bir parçası olarak kalmaya devam edeceksiniz. Bizlere gururu, hüznü, neşeyi tattıran değerli gençlerimiz yolunuz açık olsun.”