Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası MEB Robot yarışmasında insansız hava aracı kategorisinde ilimiz Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen AKAR MÜH- 2 isimli Mini Drone birinci, HÜR-KUŞ - 1 isimli insansız hava aracı ile üçüncü olurken Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin üretimi olan WOLF - 70 isimli robot ise beşinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza atıldı.

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ve Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan yarışma ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt’tan bilgiler alan Vali Fahri Meral, elde edilen başarılı sonuçlar nedeniyle öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve öğrencileri ödüllendirdi.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt ile Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi okul yöneticileri ile okul öğrencileri katıldı.

Her yıl düzenli olarak yapılan yarışma ile ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması lise ve üniversite öğrencilerinin elde ettikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci, rekabetçi bireyle yetiştirilmesi amaçlanıyor.